1) Παρά το γεγονός ότι, τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης έγιναν από ακροδεξιούς -οι οποίοι φωνάζοντας «κάψτε τους ζωντανούς» εκσφενδόνιζαν εναντίον μεταναστών και προσφύγων ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια- οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 120 ατόμων, μεταναστών και προσφύγων και δύο αλληλέγγυων. Ευθύνη στην κυβέρνηση επιρρίπτει σε επιστολή του ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός.

Ads

2) Τα μηνύματα Τσίπρα σε «μαύρο μέτωπο» και ΔΝΤ: Τα δύο μεγάλα μέτωπα μαζί με τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση τους επόμενους κρίσιμους μήνες, έδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται αφ’ ενός για το μείζον και στρατηγικό στοίχημα της εξόδου από το Μνημόνιο και αφ΄ετέρου για το «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο που, μετά την «αριστερή παρένθεση» δρομολογεί τώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, την «επιχείρηση παλινόρθωσης».

3) Το πρόσφατο περιστατικό με την παράνομη χρήση οπλισμού και πυρομαχικών της Εθνοφυλακής σε άσκοπους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της ενέργειας νεαρών να τοποθετήσουν μια σημαία στη βραχονησίδα κοντά στους Φούρνους Ικαρίας, έφερε στην επιφάνεια τον προβληματισμό για τον ρόλο και τη στελέχωση της Εθνοφυλακής και τη σχέση της με την ακροδεξιά.

4) Βαθύ ΠΑΣΟΚ πίσω από το σκάνδαλο UNICEF: Τι λένε τα πορίσματα. Tην ώρα που ο Γιάννης Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού κατηγορεί σε ανάρτηση του «την ΣΥΡΙΖΑΙΑ», όπως γράφει, νυν πρόεδρο της UNICEF κυρία Τζιτζίκου για το σκάνδαλο που αποκάλυψε το tvxs.gr, τα δύο πορίσματα, στοιχεία των οποίων δημοσιεύουμε σήμερα δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα: o εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει στελέχη της εταιρείας τα οποία ανήκουν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ. 

Ads

5) ‘Eνα έγγραφο που δεν είναι απόρρητο, ούτε μυστικό αποκαλύπτει σήμερα το Militaire.gr. Εντοπίστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα αεροπορικά θέματα κι έχει ασχοληθεί με διερευνήσεις αεροπορικών ατυχημάτων. Αναζητώντας λοιπόν σε ανοιχτές πηγές αυτά που πρέπει κάθε εμπειρογνώμονας να ψάξει, πρώτα απ΄όλα διαπίστωσε το πρώτο λάθος, που αν δεν υπήρχε, το Mirage 2000-5 του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν θα είχε πέσει.

6) Πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ ή 7,080 δισ. ευρώ εμφάνισε η Γενική Κυβέρνηση το 2017, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία που κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat. Το 2016, είχε καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ ή 6,709 δισ. ευρώ.

7) Τα τρία μέτωπα του Νέου Ψυχρού Πολέμου: Η συντονισμένη επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας το περασμένο Σάββατο στη Συρία, σε επιλεγμένους στόχους σε Δαμασκό και Χομς, με τουλάχιστον 100 πυραύλους -από τους οποίους οι 71 αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τη Ρωσία- ουδένα αποτέλεσμα είχε, πέραν της αναζωπύρωσης του νέου, από καιρό κλιμακούμενου, Ψυχρού Πολέμου. 

8) Αξιοσημείωτη υπήρξε για μια ακόμη φορά η αφωνία των μεγάλων καναλιών σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποκαλύψεις για τη σύνδεση της Μαρέβας Μητσοτάκη, συζύγου του προέδρου της ΝΔ, με την offshore εταιρεία Velvet Success, η οποία μάλιστα φέρεται να χρηματοδοτεί και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

9) Με επτά ειδικές ζώνες, οι νέες ταυτότητες έρχονται αν και με καθυστέρηση 12 ετών.

10) Απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσων στο σύνολό της η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την τιμωρία της στον αγώνα της Τούμπας με την ΑΕΚ. Με την εξέλιξη αυτή, η Ενωση διασφαλίζει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αν και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει δικαίωμα προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Τέλος, διαβάστε επίσηςΣτο φως επίσημα έγγραφα για τη φρίκη της Μονάδας 731