1Εκατοντάδες οι νεκροί από τα 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό. Συγκλονιστικές οι εικόνες καταστροφής, καθώς κτίρια καταρρέουν μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών. Ο θάνατος των παιδιών και οι απελπισμένοι γονείς που αναζητούν ίχνη ζωής στο σχολείο που κατέρρευσε. Έκρηξη στο ηφαίστειο Ποποκατέπετλ στο Μεξικό μετά τον σεισμό – 15 νεκροί σε εκκλησία στους πρόποδες [ΒΙΝΤΕΟ]. Μεξικό, 1985 – 2017: Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγική ειρωνεία. 

Ads

2Η νέα συμμαχία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… Το κοινό μέτωπο, η στόχευση σε ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι παγίδες και τα ερωτήματα. 

3Η πολιτική θύελλα της… μη παραίτησης Κουρουμπλή. Η νέα κόντρα στη Βουλή, το μήνυμα Τζανακόπουλου, η τακτική Μητσοτάκη. 

4ΟΑΣΘ: «Βαρέλι δίχως πάτο» για τα δημόσια ταμεία, «κότα με χρυσά αυγά» για τους μετόχους. Τα «ειδικά προνόμια» ενός μονοπωλίου έξι δεκαετιών. 

Ads

5Οργή στην Καταλωνία μετά τη σύλληψη τουλάχιστον 13 μελών της κυβέρνησης της περιφέρειας, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, την 1η Οκτωβρίου, παρά την απαγόρευση της ισπανικής δικαιοσύνης.

6Εμπλοκή υπαλλήλων security και αστυνομικών στο κύκλωμα πορτοφολάδων του Μετρό

7Λαθραία καύσιμα μετέφερε το δεξαμενόπλοιο που έκανε την απάντληση του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» και Δίωξη στον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό του «Λασσαία» -που έως τώρα απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης- για λαθραία καύσιμα. 

8Τραγικές μητέρες με λευκές πεταλούδες: «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο». Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» πραγματοποίησαν το πρωί, έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης μαυροφορεμένες μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους σε τροχαίο. Πιο αυστηρές ποινές για τα τροχαία από οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ

9Πολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με όχημα τη documenta καταγγέλλει ο διευθυντής Ανταμ Σίμτσεκ. Η απάντηση του Ανταμ Σίμτσεκ, καλλιτεχνικού διευθυντή της Documenta, στα δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας του Κάσελ, που τον κατηγορούσαν πως το «άπλωμα» στην Αθήνα καταχρέωσε τη διοργάνωση με 7 εκατ. επιπλέον, είναι περισσότερο ένα χαστούκι σε πολιτικούς και δημοσιογράφους της Γερμανίας, καθώς και μια ευκαιρία από ότι φαίνεται να διευκρινίσει ξανά τους καλλιτεχνικούς και πολιτικούς στόχους της έκθεσης.

10. Εξαιτίας του GPS το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη; Στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στη Θεσσαλονίκη, όπου τρεις άνδρες, δύο νεαροί και ένας μεγαλύτερος, έχασαν τη ζωή τους, ενώ μια 18χρονη κοπέλα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, επικεντρώνονται οι Αρχές.