Διαφοροποιούμενος από τη γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπό το φόβο πως ανοίγει το δρόμο και για την υιοθεσία παιδιών, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Ζουράρις δήλωσε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχεδίο και κάλεσε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν και αυτοί το νομοσχέδιο. Σημειώνεται πως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου. 

Ads

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ να σταματήσει πια αυτή η βαρβαρότητα. Να ψηφίσουμε το νομοθέτημα του υπουργού και τα οποιαδήποτε ελαττώματα ή αριστερή σαχλαμάρα εμφιλοχωρεί έχουμε καιρό να τα διορθώσουμε. Έλεος πια», είπε ο Κώστας Ζουράρις.

Κατά τη ομιλία του αναφέρθηκε στον πατέρα του Γιώργο Ζουράρι, ιδρυτή της σεξολογίας στην Ελλάδα, και στη ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του από το Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι επιδίωκε την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας για να πλήξει το μαχητικό φρόνημα του στρατεύματος.

Εξιστόρησε επίσης την «βαναυσότητα» που δέχτηκε ο ίδιος, 40 χρόνια μετά, στην ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού, όταν ως μέλος της έγινε γνωστό ότι είχε δεχθεί να ενταχθεί παράλληλα και στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ).

Και η τοποθέτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου