«Η αυτογελοιοποίηση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, κι ακόμη χειρότερο είναι να μην πάρεις είδηση τι πατάτα έκανες…», έγραψε στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε στη Βουλή πως ήταν «πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών από τη χούντα» και «έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία».

«Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών. Και πέρασα τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής μου στην εξορία», δήλωσε χαρακτηριστικά προκαλώντας γέλια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι γελάτε κύριοι, Τι γελάτε; Μαθήματα δημοκρατίας στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έφερε τη Δημοκρατία δεν δέχομαι», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στον Νίκο Βούτση, ο οποίος οργισμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ, για τους ισχυρισμούς που επανέλαβε στην ομιλία του περί φλερτ της κυβέρνησης με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την ψήφιση του εκλογικού νόμου. «Υιοθετείτε αθλιότητες, δημοσιογραφικής αλητείας», είπε ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως «διακινείται εδώ και και 20 μέρες αυτή η πολιτική αθλιότητα από στελέχη της παράταξης σας και δημοσιογραφικά κέντρα».

Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκος Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Μετέρχεστε και υιοθετείτε αυτή την πολιτική αθλιότητα την οποία ξεκίνησαν κεντρικά στελέχη του κόμματός σας σε πλήρη συνεργασία με γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας. Έχουμε δώσει αγώνες με κόστος σε κάθε επίπεδο με το φασισμό και τους εκπροσώπους του. Στο ότι δεν έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, οφείλεται στους δικούς μας αγώνες και όχι στη δικιά σας ατζέντα, που τους φέρατε εδώ μέσα. Η Αριστερά ουδέποτε συναλλάχθηκε με το φασισμό. Να σας γίνει μάθημα». Για το θέμα μίλησε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπενθύμισε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συνδιαλεγόταν μέσω Μπαλτάκων με τη Χρυσή Αυγή για να παραμείνει στην εξουσία.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως υπήρξε εξόριστος και πολιτικός κρατούμενος όταν ήταν έξι μηνών δεν έμεινε ασχολίαστη και από τους χρήστες του Twitter που δημιούργησαν το #politikos_kratoumenos: