Την ώρα που χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους μετά την κυβερνητική εξαγγελία για  την συμμετοχή τους  σε «επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher», τη στιγμή που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μηδενίζονται λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έσπευσε να χαιρετίσει την εν λόγω υπουργική απόφαση.

Ads

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, του οποίου πρόεδρος τυχαίνει να είναι ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει:

«Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για την επιδότηση των ιατρών και των λοιπών επιστημονικών κλάδων με επιταγές κατάρτισης αξίας 600 ευρώ. Αναμένουμε να δούμε τη μορφή και τον τρόπο καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος.

Παράλληλα με την πρόσφατη ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, ο ιατρικός κόσμος παίρνει μια ανάσα.

Ads

Όλοι μαζί κυβέρνηση και φορείς πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο υλικό προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης».