Ο πρώην υπουργός Άμυνας, κυβερνητικός εταίρος του Αλ. Τσίπρα και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά την αποτυχία του κόμματός του στις εκλογές του 2019, εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο. Εμφανίζεται μόνο με αναρτήσεις, άλλοτε πατριωτικού περιεχομένου, άλλοτε επιθετικές και ακατανόητες ή χιουμοριστικές, όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται το χιούμορ. 

Ads

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα είτε γιατί εκδίδεται κάποια δικαστική απόφαση που τον αφορά (πρόσφατα μετά από προσφυγή της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) είτε γιατί το όνομά του αναφέρεται σε κάποια πολιτική συζήτηση. 

Τελευταίο παράδειγμα ο καβγάς Ασημακοπούλου-Σπυρόπουλου (στον ΣΚΑΪ). 

Απευθυνόμενος στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ανέφερε νωρίτερα ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα έχει τον ρόλο του Πάνου Καμμένου σε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Α. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για «απρέπεια της κ. Ασημακοπούλου, που προσπαθεί να συνεχίσει το αφήγημα Μητσοτάκη μπας και εκείνος σωθεί» και σημείωσε:

Ads

«Ο κ. Καμμένος ήταν στη ΝΔ από μικρό παιδί και βουλευτής επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στα ίδια έδρανα κάθονταν. Συγκυβερνήτης ήταν με τον κ. Τσίπρα επί 4,5 χρόνια και θυμόμαστε όλοι τι έγινε στη χώρα. Το τελευταίο που μπορεί κάποιος να πει για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχουμε σχέση με τον κ. Καμμένο. Ας αφήσουν αυτά που παπαγαλίζουν συνεχώς και ας απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού». 

Το φυτίλι άναψε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που απέδωσε στον Ν.Ανδρουλάκη ρόλο «σοσιαλ-Καμμένου», γεγονός που εξόργισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Έκτοτε ο καβγάς φουντώνει εύκολα, με στελέχη της ΝΔ να καταλογίζουν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ πρόθεση να παίξουν ρόλο ΑΝΕΛ σε μια δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να εξοργίζονται και να θυμίζουν στο κυβερνών κόμμα ότι ο Π. Καμμένος ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή. 

Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ που είχε υποσχεθεί Εξεταστικές για τον Καμμένο (από την υπόθεση Γιαννουσάκη μέχρι τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία), τις ξέχασε χωρίς ποτέ να πιεστεί να απαντήσει γιατί. 

Με αυτά και με εκείνα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει απαλλαγεί από το άγχος να δίνει εξηγήσεις για την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, την οποία ο Αλ. Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει «αναγκαίο κακό» και με αυτό το σχόλιο προσπάθησε να κλείσει το θέμα (χωρίς να είναι βέβαιο ότι «καθάρισε»).