Ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του σε πασχαλινό γλέντι ανήμερα του Πάσχα στο χωριό Μυριοκέφαλα του Ρεθύμνου όταν άτομο που συμμετείχε στο πασχαλινό τραπέζι άρχισε τις «μπαλωθιές». Ακόμη ένα άτομο, 23 ετών, τραυματίστηκε στο μάτι.

Ads

 
Πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το όπλο έπαθε εμπλοκή, ωστόσο οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και όπως αναφέρει το Flashnews, ο δράστης, από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα, είναι γνωστός στις αρχές. Από τον χώρο κατασχέθηκε τόσο το πιστόλι όσο και 15 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. 
 
Η κηδεία του 25χρονου θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 τη Δευτέρα του Πάσχα στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και στο κοιμητήριο της Αση Γωνιάς. Εν τω μεταξύ οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθεια για να σωθεί το δεξί μάτι του 23χρονου, που τραυματίστηκε από τις μπαλωθιές. Όπως αναφέρει το Flashnews, «μετά την εγχείριση και την απομάκρυνση θραυσμάτων, η κατάσταση για τον οφθαλμό του, συνεχίζει να χαρακτηρίζεται κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται πως ακόμη ένας 51χρονος σκοτώθηκε από έκρηξη σε αλιευτικό καταφύγιο στη Χίο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το ατύχημα συνέβη κατά την προσπάθειά του να κατασκευάσει αυτοσχέδια πυροτεχνήματα για το Πάσχα. 

Εν τω μεταξύ, στο ΚΑΤ νοσηλεύεται 25χρονος από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, ύστερα από έκρηξη κροτίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του το μεσημέρι του Πάσχα, όταν προσπαθούσε να την πυροδοτήσει. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά και ο αδερφός του 25χρονου, 12 χρονών, οποίος επέστρεψε στο σπίτι του μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Ads

Επίσης μια αμερικανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου σε Ναό στην Οία της Σαντορίνης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνολικά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου βαρελότου τραυματίστηκαν ακόμη επτά άτομα. Δύο άτομα συνελήφθησαν.
 
Η 51χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στην κοιλιά, ενώ τρία ακόμη άτομα (δύο αμερικανοί, μια γυναίκα 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, και ένας Έλληνας 50 ετών) νοσηλεύονται με εγκαύματα στα πόδια. Οι υπόλοιποι τέσσερις ελαφρά τραυματίες -ένας 23χρονος Έλληνας και δύο Κύπριοι, ηλικίας 24 και 27 ετών- μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας στην Οία και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους.