Αναχώρησε για τις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μαζί του πετούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. 

Ads

Αν και η άτυπη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών έχει προγραμματιστεί για αύριο (Πέμπτη), ο πρωθυπουργός μεταβαίνει μία ημέρα νωρίτερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρακολουθήσει επί βελγικού εδάφους τα τεκταινόμενα στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30. Σε αυτήν θα παραστούν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
 
Προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), κατά την οποία ο καθηγητής Γ. Χουλιαράκης που εκπροσωπεί την Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup είναι περιορισμένες, ωστόσο δεν αποκλείεται η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Ads