Ένα οικογενειακό δράμα αναβίωσε σε δικαστική αίθουσα της Λάρισας, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει υπόθεση, κατά την οποία ο πατέρας κατηγορείτο πως βίαζε την κόρη του επί σειρά ετών.

Ads

Ο πατέρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά.

Η απόφαση αναφέρει πως η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου ο καταδικασθείς θα είναι ελεύθερος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Σύμφωνα με το site, eleftheria.gr., όλα γίνονταν στην πόλη της Λάρισας πριν πολλά χρόνια. Τόσα ώστε ήταν στο όριο της παραγραφής του αδικήματος. Όμως η καταγγελία έγινε πριν από μερικούς μήνες και τελικά οδήγησε τον πατέρα στο εδώλιο. Όχι όμως για όλες τις πράξεις αλλά για όσες ήταν εντός 15ετίας. Για τις υπόλοιπες που αφορούσαν σε παλαιότερα έτη και ειδικά για τότε που το κορίτσι ήταν ανήλικο, επήλθε η παραγραφή τους.

Ads

Ο πατέρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως είχε απέναντί του εκτός από την κατάθεση της μιας κόρης και της άλλης κόρης αλλά και την κατάθεση της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο κοριτσιών.

Κρίθηκε ένοχος για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.