Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ «δεν έχει πλέον κανένα αξιακό έρμα και θα γαντζωθεί στην εξουσία για όσο μπορεί».

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «όχι μόνο το κεντροαριστερό χώρο στην Ελλάδα, αλλά ούτε του κόμμα του δεν μπορεί να ενοποιήσει», δήλωσε σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα EurActiv.gr, ενώ χαρακτήρισε αυτοκτονικό το δίλημμα «ψηφίστε μας για να μείνει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση».

«Όποιος θέλει Σαμαρά, θα ψηφίσει ΝΔ και όχι δεκανίκια. Το «ΕΛΙΑ ή χάος» δεν πείθει ούτε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του. Και επίσης όταν γίνεται σαφές ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός, η μπλόφα γίνεται προφανής και δεν πιάνει τόπο», σημείωσε. 

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Η χώρα «έχει ανάγκη τη γόνιμη και ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση» και όχι «εκβιαστικά διλήμματα, που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες», ανέφερε.

Ads

Ο Φώτης Κουβέλης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Πίσω από τα διλήμματα «Σταθερότητα ή Περιπέτεια» που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και «Ελλάδα ή Μέρκελ» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον  της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες.

«Κανείς δεν είναι μοναδικός εκφραστής της πολιτικής σταθερότητας ή των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων», αναφέρει και προσθέτει πως όσοι κάνουν τέτοιες ταυτίσεις για το κόμμα τους ή τον εαυτό τους, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα, συμβάλλουν στην πόλωση που διχάζει την κοινωνία και βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες της.