Η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες καλά κρατεί, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί για ωμή και και προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη τον Αλέξη Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου να βλέπει γαλάζια ανησυχία για τους καναλάρχες.

Ads

Η ΝΔ σχολίασε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ότι το ΣτΕ αποκλείεται να ακυρώσει τον διαγωνισμό για τις άδειες, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να προκαταλάβει την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά βάσει του οποίου διεξήχθη η πρόσφατη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως ανέφερε η ΝΔ πρόκειται «για μια παρέμβαση χωρίς προηγούμενο στη Δικαιοσύνη»,  καθώς όπως τόνισε«ο κ. Τσίπρας προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας».
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα», κατέληξε στη σχετική της ανακοίνωσή η ΝΔ.
Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στον «πόνο» της ΝΔ για τους καναλάρχες.

«Ωρύεται από το πρωί η ΝΔ, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες», σχολίασε το Μαξίμου.

Ads

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», παραθέτοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΚΑΙ.

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας την κυβέρνηση να καλεί τη το γραφείο Τύπου της ΝΔ να καταγγείλει τον πρόεδρο της.

Η παρέμβαση του ΣτΕ

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μία δικαστική απόφαση» σχολιάζουν πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ τονίζουν ότι «τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων».

«Η έκδοση από το ΣΤΕ  συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας
και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές», αναφέρουν.