«Ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλαβε 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση συνταξιοδότησης. Το βράδυ της Δευτέρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε διευκρινίσεις τονίζοντας ότι ουδέποτε δούλεψε στο δημόσιο.

Ads

Επίσης, ο Δημήτρης Τσουκαλάς διευκρίνισε ότι το ποσό που αναφέρεται ως εφάπαξ αποτελεί αποζημίωση από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει όλους τους εργαζόμενούς της η ολλανδική τράπεζα «ABN-AMRO» στην οποία εργαζόταν επί 35 χρόνια, αλλά και αποζημίωση από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο επίσης λειτουργούσε με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο και για όλους τους εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν σημείωσε: «Δείξουμε τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».

Ads

Πρόσθεσε δε ότι στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με το οποίο είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν «κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται σε κοινοβούλια, κόμματα που έχουν θέσεις κατά των εθνικών μας συμφερόντων, που νοσταλγούν τον Στάλιν κ.λπ.».