Σε καταγγελίες σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού των ηλικιωμένων στο εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαΐτειου, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε παθολόγος, ούτε αναισθησιολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο».

Ads

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, κατήγγειλε πως υπάρχει μόλις ένας παθολόγος γιατρός και για να υπηρετεί στο νοσοκομείο για 450 νοσηλευόμενους ασθενείς, και για να κάνει τα εμβόλια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο παθολόγος, το πρωί εξέταζε έκτακτο περιστατικό και καθυστέρησε.

«Σήμερα (19/1) στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται 48 ραντεβού για εμβολιασμό. Ήρθαν ηλικιωμένα άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα από το πρωί την ώρα του ραντεβού τους και περίμεναν ώρες μέσα στο κρύο. Άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου και μετά περίμεναν ένας πάνω στον άλλον. Παρά τις υποδείξεις δεν τηρούσαν αποστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για να συνεχίσει:

Ads

«Αύριο στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου υπάρχουν 68 ραντεβού για εμβόλιο και δεν υπάρχει παθολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο. Με εντολή της ΥΠΕ ιατρική κάλυψη στο εμβολιαστικό κέντρο θα παρέχουν δύο ψυχίατροι. Θα εξετάζουν τους ηλικιωμένους εάν μπορούν να εμβολιαστούν;Δεν έχουν τέτοια εμπειρία; Πώς θα αντιμετωπίσουν επιπλοκή; Δεν υπάρχει κάλυψη από παθολόγο και αναισθησιολόγο στο εμβολιαστικό κέντρο».