Στον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της έρευνας για τα περί χρηματισμού βουλευτών σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ads

Όπως ανέφερε ζήτησε από τον εισαγγελέα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα και ο ίδιος κατέθεσε «τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι εν συνεχεία ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες».

Σημείωσε ακόμη πως κατέθεσε συγκεκριμένες πιέσεις από τους κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, ορισμένοι εκ των οποίων, έμειναν και άλλοι δυο έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως κατέθεσε και προσωπικά στοιχεία για πιέσεις.

«Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του ΑΠ δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις», δήλωσε σχετικά με το αίτημα του εισαγγελέα για παράδοση ονομάτων.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες κι αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας ή και της τετελεσμένης δωροδοκίας βουλευτή.