Την ελπίδα στη συνάντηση της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό να εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει: «Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών στο ραντεβού της Δευτέρας, ενώ εκπρόσωποι 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη.

Ads

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την οριστικοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους αγρότες, ωστόσο σήμανε «συναγερμός» από τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι αγρότες των Τεμπών σχετικά με την εκπροσώπησή τους στη συνάντηση της Δευτέρας.