Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, μέσω της εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως ήθελε και το υπ. Οικονομικών της Γερμανίας. Σε ποια βάση ανατρέπετε την κυβέρνηση; Δώστε ξεκάθαρες απαντήσεις», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη

Ads

«Εδώ και τρία χρόνια καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη και θέτει το ερώτημα «εάν η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι».

Όπως εξηγεί, αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα. «Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;» συνεχίζει.

Όπως υπογραμμίζει, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο (Λαφαζάνης) και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας» προσθέτει η κ. Γεροβασίλη. «Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» καταλήγει. 

Ads