Εκνευρισμένους με την Ελλάδα αναφορικά με την διαπραγμάτευση παρουσιάζουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι γερμανικές εφημερίδες Handelsblatt και Bild.

Ads

Πιο συγκεκριμένα η Handelsblatt φιλοξενεί δημοσίευμα στο οποίο αναφέρει ότι: «Η υπομονή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει εξαντληθεί με την πολιτική της Ελλάδας. Μία συμφωνία στη διένεξη της ΕΕ με την χώρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ως εκ τούτου οι δανειστές θέλουν μία λύση μέχρι τις 11 Μαΐου». Συνεχίζοντας αξιωματούχος της ευρωζώνης δηλώνει στην εφημερίδα, ότι ιδιαιτέρως ο Μάριο Nτράγκι είναι στη χειρότερη θέση από όλους.

Εκνευρισμένος όμως με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται στην Bild και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. «Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και κληρονόμησαν ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», δηλώνει στην εφημερίδα ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.