«Με τη σημερινή κίνηση η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία των ενεργειών της που ο λαός έχει βιώσει». Αυτό δήλωσε ο πρώην και πρώτος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για την απόφαση της κυβέρνησης να επανιδρύσει το υπουργείο που κατήργησε πριν εφτά μήνες.

Ads

Σε δήλωσή του στον Flash.gr, ο Γ. Μουζάλας εκτιμά επίσης ότι «θα μπορούσε να είναι μια θετική κίνηση εφόσον όμως το υπουργείο κινηθεί με βάσεις τις διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και όχι μεταφέροντας τα ξενοφοβικά μέτρα κι αντί να τα κάνει η αστυνομία τα κάνει το υπουργείο Μετανάστευσης».

Αναλυτικά η δήλωση 

«Μετά από 7 μήνες όπου η Νέα Δημοκρατία νόμιζε ότι μπορούσε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και μεταστευτικό, μέσα από ιδεοληψίες, ρατσιστικές και ξενοφοβικές, καταργώντας το υπουργείο μετανάστευσης πιστεύοντας ότι η αστυνομία είναι η κατάλληλη. Μετά ο Στρατός και η Αστυνομία. Μετά φίλοι του κυρίου Μητσοτάκη. Και φτάνοντας τα πράγματα, κατά την άποψη μου σκόπιμα, σε κοινωνική έκρηξη και κοινωνικούς αυτοματισμούς, προκειμένου να εμπεδώσει, αίσθημα ρατσισμού και ξενοφοβίας στους Έλληνες. Με την σημερινή της κίνηση ομολογεί την αποτυχία των ενεργειών της, που ο λαός μας την έχει βιώσει. Εμείς θεωρούμε ότι η επανίδρυση του υπουργείου μετανάστευσης, θα μπορούσε να είναι θετική κίνηση, εφόσον όμως το υπουργείο μετανάστευσης κινηθεί με βάση τις διεθνείς συνθήκες, το Ευρωπαϊκό δίκαιο, το εθνικό δίκαιο. Να μην μεταφερθούν δηλαδή, τα αστυνομικά και ρατσιστικά μέτρα και ξενοφοβικά μέτρα κι αντί να κάνει αυτά η αστυνομία να τα κάνει το υπουργείο μετανάστευσης. Θα είμαστε παρόντες να κρίνουμε πως προχωράει η κατάσταση».

Ads