Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, για επεισόδια που προκάλεσαν νεαρά άτομα στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Ads

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα στην οδό Στουρνάρη και συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών έριξε βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο, με εκείνους να απαντούν με χημικά.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από την ομάδα των νεαρών κατέληξε σε μπαλκόνι διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ εν όψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ads

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Κυριακή. Μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
ρύθμιση

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποφασίστηκε το επιχειρησιακό πλάνο θα είναι ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Στις επιχειρήσεις θα συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, ο προβληματισμός εστιάζεται στην περιοχή των Εξαρχείων. Ανώτατος αξιωματικός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Το σχέδιο προβλέπει τη φρούρηση του Πολυτεχνείου, του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικών γραφείων και άλλων κτιρίων και υπηρεσιών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν περιμετρικά των Εξαρχείων και όχι εντός της περιοχής, ώστε να μην προκαλέσουν με την παρουσία τους. Ταυτόχρονα όμως, έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ από το πρωί της Κυριακής οι έλεγχοι θα είναι έντονοι σε όλη την Αθήνα.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην ΕΛΑΣ και το κάλεσμα του Νίκου Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη». Αισιοδοξούν πως θα αποτραπούν τα εκτεταμένα επεισόδια, ωστόσο δεν αποκλείουν περιφερειακά χτυπήματα με εμπρησμούς και άλλες επιθέσεις, που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, όπως τα γκαζάκια στο σπίτι του πρώην υπουργού Κώστα Λαλιώτη και η επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Πολιτισμού σήμερα τα ξημερώματα. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και επιτήρηση στόχων σε όλη την Αττική.