Να «αναλάβει τις ευθύνες του» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ads

«Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλειφθεί το κτήριο. «Έχω ενημερώσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μου υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο που δεν έχουμε δει ακόμα» είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια. «Περιμένω την ενημέρωση γιατί κανείς αρμόδιος δεν επικοινώνησε με εμάς, 35 λεπτά μετά την επίθεση, φαίνεται να το αντιμετωπίζουν ως ρουτίνα το περιστατικό» είπε.

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «επικίνδυνα ανίκανο» τον κ. Τόσκα.