Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέρχονταν οι απειλές που δέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ όταν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, όπως αναφέρει με επιστολή της προς το ελληνικό υπ. Δικαιοσύνης.

Ads

 
Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ευχαριστεί τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου για την άμεση παρέμβασή του, και διευκρινίζει ότι «οι απειλές για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
 
Λόγω των απειλών κατά της ζωής της, υποστηρίζει η Λαγκάρντ, το ΔΝΤ χρειάστηκε να λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, έκτοτε όμως δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκφράζει επίσης, την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταγγελίες της Λαγκάρντ στους Financial Times τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο  Αθανασίου της έστειλε επιστολή, με την οποία ζητούσε περισσότερες πληροφορίες.
 
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τότε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες της κ. Λαγκάρντ.