Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10:00 κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Ο 33χρονος πιλότος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα.

Ads

Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων αποδοκίμασε τον κατηγορούμενο.

Η απολογία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Όπως εκτιμάται, η υπεράσπιση του 33χρονου με υπόμνημα που θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα. Για την μέρα που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ads

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

Έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται διαμαρτυρία με τους συγκεντρωμένους να αποδοκιμάζουν τον δράστη και να ζητούν Δικαιοσύνη για την 20χρονη. «Καμία γυναίκα λιγότερη, κανένα παιδί να υφίσταται τέτοιου είδους ακραία βία» τονίζουν στο κάλεσμα στο οποίο σημειώνουν ότι ο δράστης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το παιδί του για τη μακάβρια σκηνοθεσία της υποτιθέμενης ληστείας.

Ύβρεις κατά του κατηγορουμένου εξαπέλυσαν και πολίτες, οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια για δικές τους υποθέσεις. 

Νωρίτερα, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του Αναγνωστόπουλου, ο Βασίλης Σπύρου, ένας εκ των συνηγόρων του. Όπως έγινε γνωστό η απομάκρυνση οφείλεται σε προσωπική επιλογή του εντολέα.

Ο κ. Σπύρου είχε διευκρινίσει ότι είχε αναλάβει το θέμα της επιμέλειας του παιδιού και όχι την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο δράστης στην απολογία του, την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

image

image

Παράσταση Πολτικής Αγωγής από την οικογένεια της Καρολάιν

Την εκπροσώπηση της οικογένειας της Καρολάιν  ανέλαβε ο Θανάσης Χαρμάνης, που κατέθεσε δήλωση πολιτικής αγωγής ζητώντας την επιμέλεια του παιδιού.

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλη. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί» δήλωσε.

Όπως διευκρίνισε, η μητέρα του θύματος δεν μπόρεσε για ευνόητους λόγους να παραστεί σήμερα στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».