Ads

Ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής» άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 24χρονου φοιτητή που πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία. Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο 24χρονος δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει και πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου. Εντός της ημέρας αναμένεται η μεταγωγή του στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο 24χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, καταδίωξε διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του και είχαν απειλήσει τη μητέρα του για να κλείσει τον συναγερμό. Οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη ο ίδιος και ο αδελφός του, αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κοντινό σπίτι. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι συνήγοροί του ανέφεραν ότι φοβήθηκε όταν άκουσε πυροβολισμούς, που είχε ρίξει άλλος κάτοικος, γιατί πίστεψε πως οι άγνωστοι ήταν εκείνοι που πυροβολούσαν. Επίσης φέρεται να τονίζει πως όταν βγήκε στον δρόμο αναγνώρισε τους διαρρήκτες που έτρεχαν, από τους σωματότυπους τους και υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αποδίδοντας τους πυροβολισμούς σε εκπυρσοκρότηση του όπλου του, όταν καταδιώκοντας τους διαρρήκτες παραπάτησε σε ανάχωμα του δρόμου.
 
Σε δηλώσεις τους οι νομικοί παραστάτες του νεαρού, ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς απέδωσαν επιεικέστερη κατηγορία στον εντολέα τους, καθώς αποδέχθηκαν τις ιδιαίτερες συνθήκες του συμβάντος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες όπως αυτές απαγγέλθηκαν, σε περίπτωση καταδίκης, προβλέπεται ποινή έως 20 χρόνια. Οι συνήγοροι του 24χρονου τόνισαν επίσης ότι είναι «σοκαρισμένος» για την πράξη του και δηλώνει απόλυτα μετανιωμένος που αφαίρεσε μία ζωή, πράξη που «θα την κουβαλάει διαρκώς μέσα του».

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία το πρωί της Παρασκευής. Αρκετοί πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια επί της οδού Ευελπίδων και χειροκρότησαν τον νεαρό, την ώρα που έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα. Ο συνεργός του 43χρονου, που παραδόθηκε στην Αστυνομία, κρατείται επίσης και ανακρίνεται.

Ads

Πορεία της Χρυσής Αυγής στην Παιανία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα Επίκαιρα, χθες μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν πορεία στην Παιανία, ως ένδειξη συμπαράστασης στον 24χρονο φοιτητή. Περίπου 200 άτομα κινήθηκαν από τη λεωφόρο Λαυρίου προς την κεντρική πλατεία Παιανίας. Τα συνθήματα της πορείας μεταξύ άλλων αφορούσαν μετανάστες αλλά και στο περιστατικό σε πρωινή εκπομπή, με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη προς την Λ. Κανέλλη και την Ρ. Δούρου.
 
Στην περιοχή παρατάχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων.
 
Το αιματηρό περιστατικό της Παιανίας
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 02.50 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία, δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.
 
Λίγα λεπτά αργότερα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δεύτερη οικία σε κοντινό σημείο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ιδιοκτήτες της οικίας, αλλά και γείτονες τους αντελήφθησαν, ήρθαν σε συμπλοκή μαζί τους και τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή.
 
Την 03.05 ώρα, ενημερώθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης και άμεσα στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με πέντε περιπολικά οχήματα, ενεργώντας εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις για χρονικό διάστημα άνω των 35 λεπτών, χωρίς ωστόσο να εντοπισθούν οι δράστες.
 
Περίπου 40 λεπτά αργότερα, και ενώ λίγο πριν είχαν αποχωρήσει από το χώρο τα περιπολικά, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν τρίτη οικία σε κοντινό σημείο με τις προηγούμενες οικίες. Έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και γείτονες της περιοχής που τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος ιδιώτης, του οποίου την οικία οι δράστες είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν νωρίτερα, να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τον έναν από αυτούς, 43χρονο υπήκοο Αλβανίας και να τον τραυματίσει θανάσιμα.
 
Αμέσως μετά ο νεαρός παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.
 
Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή και πως είναι συντετριμμένος. «Ξύπνησε από τον συναγερμό και αντίκρισε τον έναν από τους δράστες που φορούσαν κουκούλες να απειλεί τη μητέρα του, έχοντας βάλει ένα μαχαίρι στον λαιμό της και τον συνεργό του να κρατάει έναν λοστό» περιγράφει. Όσον αφορά στο συμβάν, ανέφερε πως ο φοιτητής πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη του όπλου επάνω στην καταδίωξη και αυτό εκπυρσοκρότησε.