1.Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο επιστάτης της επιχείρησης. Στα μαλακά οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση.

Ads

 
2.Εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι έδωσε ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά κλείνει η δικαστική διερεύνηση των τυχόν ευθυνών ανδρών του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό ναυάγιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν.

 
3.Ματωμένη «κατάπαυση πυρός» στην Γάζα. Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν κατά την τετράωρη κατάπαυση του πυρός που κήρυξε ο στρατός του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Πάνω από 70 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη. Το πρωί σημειώθηκε νέα επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ ενώ κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας το Ισραήλ χτύπησε υπαίθρια αγορά σκοτώνοντας 15 περίπου άτομα.
 
4.Την ίδια στιγμή, ο Ντάνι Μίλερ, συντονιστής της Συμμαχίας για τα Παιδιά στην Μέση Ανατολή, μιλώντας στο Tvxs τόνισε ότι είναι τρομερά βάναυσο να μεγαλώνει ένα ανήλικο παιδί στην Λωρίδα της Γάζας. Τα τραύματα που θα του μείνουν, εάν καταφέρει να επιβιώσει από τον πόλεμο, θα είναι πολύ δύσκολο να επουλωθούν. Και τίποτα δεν θα καταφέρει να γίνει εάν δεν σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ. 
 
5.Το Παρίσι δεν υποκαθιστά την Αθήνα. Αυτό διεμήνυσε εκ νέου σήμερα η Κομισιόν διά του εκπροσώπου της Τζόναθαν Τοντ. Στο Παρίσι θα γίνει μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς μια προπαρασκευαστική συνάντηση που δεν υποκαθιστά τον κανονικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
 
6.Αφού διαψεύστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδια της κυβέρνησης για μετάδοση σειράς θετικών μηνυμάτων ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπουν στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα για να αρθούν οι ασάφειες σχετικά με το πώς θα συνεχιστεί η εποπτεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας για να εμπεδώσουν την εσωκομματική κυριαρχία τους και να διασφαλίσουν ότι αυτή δεν πρόκειται να διακινδυνευθεί ούτε την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους.
 
7.Ώρες πριν η Αργεντινή κηρύξει νέα χρεοκοπία, σύμφωνα με την Wall Street Journal οι τράπεζες της χώρας επεξεργάζονται σχέδιο για να αποφευχθεί η κατάρρευση. Οι «γύπες», τα hedge funds, αρνούνται «κούρεμα» και με απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου απαιτούν μέχρι σήμερα την αποπληρωμή ομολόγων 1,5 δις δολαρίων, κάτι που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής είναι δύσκολο να γίνει δεδομένων των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας.
 
8.Απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη το αίτημα της συνδίκου που διαχειρίζεται τις μετοχές της πτωχευμένης εταιρείας Φίλκεραμ, μητρικής της ΒΙΟΜΕ, να επανέλθει ουσιαστικά ως προσωρινή διοίκηση η προηγούμενη εργοδοσία. Πρόκειται για μια μεγάλη δικαστική νίκη για τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ.
 
9.Με νόμο του κράτους προχωρά η «Αγιά Σοφιά». Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής, έγινε δεκτό επί των άρθρων, αλλά και στο σύνολο των τροπολογιών το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που περιλαμβάνει το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.