Λίγη ώρα μετά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο, ένα προσφυγόπουλο στην Ειδομένη έστειλε το δικό του μήνυμα στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ads

«Sorry For Brussels» (Λύπη για τις Βρυξέλλες) έγραψε πάνω σε ένα χαρτί, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θλίψη του για τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Λίγο πιο κάτω ένα άλλο παιδί κρατά ένα χαρτόνι με το ίδιο σύνθημα, ενώ σε άλλα αυτοσχέδια πλακάτ κυριαρχούν μηνύματα, όπως «εμείς είμαστε πρόσφυγες, δεν είμαστε τρομοκράτες».

Μια ομάδα μικρών παιδιών προχώρησε λίγο αργότερα ως τον φράχτη και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «ανοίξτε τα σύνορα» και «Μέρκελ, βοήθησέ μας», κάρφωσαν ένα χαρτί με το μήνυμα «μισώ τον ISIS» πάνω στην περίφραξη και αποχώρησαν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αν και οι περισσότεροι στον καταυλισμό της Ειδομένης πληροφορήθηκαν μάλλον αργά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όσοι το μάθαιναν «πάγωναν» στο άκουσμα της είδησης.

Ads

«Τώρα είναι που δεν θα μας θέλουν καθόλου στην Ευρώπη» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Άχμεντ από το Χαλέπι της Συρίας, ενώ η Χάνα θεωρεί πως πρόκειται για έργο κάποιων που «μισούν τους πρόσφυγες», όπως χαρακτηριστικά λέει, «και θέλουν να μας δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα».