Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών, η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ads

Κατά την συνεδρίαση επικράτησε έντονη ένταση και σφοδροί διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα, που έχει λάβει τη μία εκ των 4 αδειών, αναφορικά με τις εγγυήσεις που έχει καταβάλλει για την πληρωμή του αντιτίμου της τηλεοπτικής άδειας.

Επίσης, οι δικηγόροι του ΣΚΑΙ ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση για την παραλαβή της άδειας, μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν σήμερα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Ν.Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλ. Μάζο, εκδίκασε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Αρχικά είχε καταθέσει παρέμβαση και ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV, αλλά στην συνέχεια παραιτήθηκε.

Ads

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Ελευθέριου Κρέτσου, με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης.