Για λίγες ώρες ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Αναστασία Αλεξοπούλου από την Ελληνική Λύση. Αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι αποχωρεί από το κόμμα με το οποίο εξελέγη, αλλά φαίνεται ότι το μετάνοιωσε καθώς νεώτερες πληροφορίες την θέλουν να κάνει δήλωση με την οποία επιστρέφει στην Ελληνική Λύση. 

Ads

Η βουλευτής φέρεται να επισκέφθηκε τον Κώστα Τασούλα, ζητώντας του να μην λάβει υπ’ όψιν την επιστολή της και ότι επιθυμεί να παραμείνει βουλευτής του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται», της είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντάς της πάντως, ότι ως ανεξάρτητη, μπορεί να κάνει δήλωση προσχώρησης και με αυτό τον τρόπο να επιστρέψει στην ΚΟ της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα πάντως, με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να επανενταχθεί η κα Αλεξοπούλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης δεν αρκεί μόνο δική της δήλωση πρόθεσης, αλλά κοινή δήλωση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κυριάκο Βελόπουλο.

Ads

Από την Ελληνική Λύση, μετά το αλαλούμ, λένε ότι «δεν υπάρχει θέμα».

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης 

«Θέμα: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Βουλευτού Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών κας Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου 

Με σημερινή της δήλωση προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών, κυρία Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, γνωστοποιεί ότι τούδε και στο εξής καθίσταται ανεξάρτητη, αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης”. 

Επίσης, η κυρία Αλεξοπούλου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης” κύριο Κυριάκο Βελόπουλο, ενημερώνει σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν να λάβει αυτή την κρίσιμη απόφαση. 

Η ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου ευχαριστεί τους ψηφοφόρους της εκλογικής της περιφέρειας για την τιμή να την αναδείξουν πρώτη σε σταυρούς από τον συνδυασμό της “Ελληνικής Λύσης” στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά το έργο της, υπερασπιζόμενη τόσο τα συμφέροντα των πολιτών του Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών όσο και τα δίκαια της πατρίδας και του λαού μας».