Με ένα δεκασέλιδο αφιέρωμα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», που θα κυκλοφορήσει αύριο, αποχαιρετά την Ελλάδα και αναλύει «τους λόγους για τους οποίους η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ».

Ads

 
«Αντίο Ακρόπολη» είναι ο τίτλος τους αφιερώματος για την ελληνική οικονομική κρίση. «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα, καθώς η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
 
Στο πλαίσιο του αφιερώματος αναλυτές του περιοδικού τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, λόγω του αποτελέσματος των εκλογών. Επιπλέον επισημαίνεται με σχετικές αναφορές σε παλαιότερα τεύχη ότι το περιοδικό τηρούσε μάλλον φιλική προς την Ελλάδα στάση από την αρχή της κρίσης, ενώ, παρ’ όλο τον σκεπτικισμό, μέχρι τώρα οι συντάκτες συνηγορούσαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
 
Ωστόσο η στάση άλλαξε μετά τις εκλογές. «Η πλειοψηφία των Ελλήνων απέρριψε αποφασιστικά την απαιτούμενη από την ΕΕ πολιτική λιτότητας – και η κατάσταση μοιάζει εντελώς αδιέξοδη», τονίζεται. 

* Φωτογραφία, το πρωτοσέλιδο του αυριανού τεύχους του «Der Spiegel»