Νέα αναβολή, για τις 12 Μαΐου, πήρε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία πάντως όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί στον Κορυδαλλό μέχρι νεωτέρας. Σήμερα το δικαστήριο εξέτασε το αίτημα των δικηγόρων για τη μεταφορά της δίκης στο εφετείο με την πρόεδρο να απαντά: «Δεν αποφασίζουμε εμείς για την αίθουσα αλλά η πολιτική ηγεσία. Ας αποφασίσουν που θα πάμε. Προς το παρόν μένουμε στον Κορυδαλλό». 

Ads

Η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο. Είπε ότι μια λύση θα ήταν να γίνονται οι συνεδριάσεις μεσημεριανές ώρες επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτές δεν είναι καθημερινές καθώς η αίθουσα χρησιμοποιείται και για άλλες υποθέσεις, όπως η υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς». Νωρίτερα αναστάτωση προκάλεσε η πρότασή της εισαγγελέως να γίνονται οι συνεδριάσεις Σάββατο. 

Στα διαδικαστικά το δικαστήριο επέδωσε το διορισμό συνηγόρου σε κατηγορούμενο που δεν είχε. Ωστόσο ακόμη ένας κατηγορούμενος ο Ιωάννης Κομιανός δήλωσε πως δεν έχει νομικό παραστάτη.  Αυτό σημαίνει πως η δίκη, σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσει σε νέα διακοπή για να ο δικηγόρος που θα διοριστεί να ενημερωθεί για την υπόθεση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε μετά την αναβολή ότι η Χρυσή Αυγή δεν παρουσιάζει δικηγόρους και κωλυσιεργεί για να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική της φύση.

Διαβάστε:

Αιτήματα βροχή

Ads

Τα αιτήματα για μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα έπεσαν βροχή. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Γιώργος Κασιμάτης ζήτησε από την πρόεδρο της έδρας την αλλαγή της αίθουσας υποστηρίζοντας ότι «και σήμερα ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική αν η αίθουσα χωράει η δεν χωράει. 400 παιδιά θα δώσουν εξετάσεις σε άλλους δήμους. Οι εξετάσεις τελειώνουν 13 Ιουνίου. Απευθύνομαι στην ευαισθησία σας. Τα παιδιά δεν μπορούνε να περάσουνε καν για να πάνε στο σχολείο. Όλοι οι φορείς της πόλης αντιδρούν».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των θυμάτων του Περάματος Γ. Βρεττός ζήτησε να μην επηρεαστούν οι εξετάσεις. Ο επίσης δικηγόρος πολιτικής αγωγής Θ. Καμπαγιάννης μίλησε για το πρόβλημα δημοσιότητας τη δίκης λόγω των αντίξοων, για τους δημοσιογράφους, συνθηκών που επικρατούν στην αίθουσα. Το αίτημα στήριξε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου. 

Έλειπαν τα στελέχη – Ποιοι προσήλθαν

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, απουσίαζαν και πάλι ο αρχηγός και τα τα βασικά στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν τη δίκη. 

Στο δικαστήριο προσήλθαν οι Στάθης Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης. Επίσης στο εδώλιο βρέθηκαν ο κατ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρήναρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης και ο πυρηνάρχης του Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.  

Στο δικαστήριο βρέθηκε επίσης η οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας η αδελφή του είχε λιποθυμικό επεισόδιο και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες. 

Εντός της αίθουσας

image

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

image

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα

image

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

image

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης

image

Ο Δημήτρης Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής

Κινητοποιήσεις

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού έχει προκαλέσει την αντίδραση γονιών, μαθητών της περιοχής αλλά και του Δήμου Κορυδαλλού. Οι φορείς του Δήμου με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία έξω από τις φυλακές. Συλλαλητήριο και από την Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. 


Βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Ζητούν μεταφορά της δίκης

Καταγγελία για ξυλοδαρμό 

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από τη δικαστική αίθουσα, υπάρχει και πάλι καταγγελία για ξυλοδαρμό ενός άντρα. Ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Εκείνος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τον χτύπησαν επειδή τον πέρασαν για χρυσαυγίτη ενώ δεν ήταν.