Με την εξέταση του αιτήματος του δήμου Κορυδαλλού και της αντιπεριφέρειας Πειραιά για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών συνεχίστηκε την Πέμπτη, η ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δίκη θα συνεχιστεί στις φυλλακές Κορυδαλλού μέχρι νεωτέρας καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι αυτή η απόφαση δεν είναι δική της αλλά πρέπει να παρθεί από την πολιτική ηγεσία. Η πραγματοποίηση της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Σήμερα τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού δεν λειτούργησαν. Έξω από τις φυλακές πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια με τη συμμετοχή του Δήμου Κορυδαλλού και της ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο πραγματοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Απούσα από την αίθουσα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Παρών ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. 

Ads

Απών και πάλι ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής

Από τη δίκη έλειπαν και πάλι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βασικοί κατηγορούμενοι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Η ηγετική ομάδα της ΧΑ έχει αποφασίσει να απουσιάζει από τις περισσότερες συνεδριάσεις, σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει τη δίκη.

Η δίκη όπως αναμενόταν διακόπηκε εκ νέου καθώς, κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν έχει συνήγορο και ζήτησε να τους διορίσει η πολιτεία. 

Ads

Αναστάτωση προκάλεσε στο ακροατήριο της δίκης η πρόταση της εισαγγελέως να συνεδριάζει το δικαστήριο το Σάββατο. Είχε μόλις προηγηθεί το αίτημα των δικηγόρων για μεταφορά της δίκης στο εφετείο καθώς και η διαμαρτυρία του δημάρχου Κορυδαλλού. 

Στη δικαστική αίθουσα

image

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

image

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα

image

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

image

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης

image

Ο Δημήτρης Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής

Κινητοποιήσεις

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού έχει προκαλέσει την αντίδραση γονιών, μαθητών της περιοχής αλλά και του Δήμου Κορυδαλλού. «Οι μαθητές του Κορυδαλλού εξορίζονται από τα σχολεία τους, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών» δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης.


Βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Ζητούν μεταφορά της δίκης

Διαβάστε:

Υπενθυμίζεται ότι παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί κατά την ημέρα έναρξης της δίκης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού είχαν σημειωθείεπιθέσεις χρυσαυγιτών κατά μαρτύρων κατηγορίας. Μάλιστα η Πολιτική Αγωγή με επιστολή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση την προστασία των μαρτύρων, καθώς και έρευνα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό 

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από τη δικαστική αίθουσα, υπάρχει και πάλι καταγγελία για ξυλοδαρμό ενός άντρα. Ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο παραμένει ωστόσο άγνωστο ποιοι τον χτύπησαν. 

Στην πρώτη συνεδρίαση

Κατά την έναρξη της δίκης οι βασικοί κατηγορούμενοι, δηλαδή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και οι περισσότεροι βουλευτές, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους. Από τους βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος παραβρέθηκαν οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, ήταν ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης. Στο δικαστήριο προσήλθαν οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς  και οι φίλοι του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα.