Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός, επικαλούμενος τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του. Η εισαγγελέας είχε προτείνει νωρίτερα την αποφυλάκισή του καθώς, όπως σημείωσε, κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Μετά την ανακοίνωσή της απόφασης, οι συνήγοροι του υπέβαλαν αίτημα για μείωση της εγγύησης των 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, επικαλούμενοι αδυναμία του πρώην υπουργού να πληρώσει και αφήνοντας να εννοηθεί πως η απόφαση καθίσταται ανεφάρμοστη, αφού δεν έχει τόσα χρήματα ώστε να πληρώσει.

«Αν επιστρέψει στη φυλακή και αν μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο, δεν είναι τεράστια ευθύνη για όλους;», είπε ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος.

Ειδικότερα στον Άκη Τσοχατζόπουλο επιβλήθηκε:

  • καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,
  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
  • παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,
  • απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,
  • μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση
  • υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παραμένει σε νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αττικής, είχε καταδικαστεί για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις προμήθειες των ΤΟΡ-Μ1 και των υποβρυχίων.