Αντικομμουνιστής δηλώνει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος. «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω» υποστήριξε μιλώντας την Παρασκευή στο Βήμα 99,5. Σφοδρή αντίδραση Παπαδημούλη.
 

Ads

Ερωτηθείς εάν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του αντικομμουνιστή ο Τάκης Μπαλτάκος είπε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω». Συμπλήρωσε ότι οι κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που δεν έχουν επιτυχή εφαρμογή πουθενά, έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα. Όταν ρωτήθηκε αν επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής απάντησε: «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατί δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;».
 
Σε άλλες δηλώσεις του στον 9,89 υποστήριξε ότι: «Οι καταγγελίες περί ρατσιστικής βίας στο Φαρμακονήσι ήταν ψευδείς» και πρόσθεσε «πάμε να αναδείξουμε τη φωνή των αστυνομικών και των λιμενικών, που πέφτουν θύματα ψευδών ομολογιών των λαθρομεταναστών».
 
«Δεν μπορούμε να νοιαζόμαστε μόνο για τα συμφέροντα των μεταναστών» είπε επίσης υπογραμμίζοντας ότι δεν τον απασχολεί τι λέει η Διεθνής Αμνηστία, ενώ έκανε λόγο και για «αριστερές ονειρώξεις» με αφορμή τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη διάταξη για την απέλαση μεταναστών σε περιπτώσεις ψευδούς καταγγελίας ρατσιστικής βίας. «Αστυνομικοί και λιμενικοί είναι το υποστύλωμα του κράτους. Αν η αριστερά πιστεύει ότι το κράτος είναι αστικό ας το ανατρέψει!» κατέληξε ο Τάκης Μπαλτάκος.
 
Απάντηση Παπαδημούλη
 
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας αμέσως μετά στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνο ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου να μιλάει με γλώσσα που θυμίζει Χρυσαυγίτη.
 
«Είναι πολύ ανησυχητικό για τη χώρα, ο Γ.Γ του υπουργικού συμβουλίου να μιλά με γλώσσα που θυμίζει Χρυσαυγίτη. Είναι η πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα που ο άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αντί να οργανώνει τη δουλειά του αφανώς, παίζει το ρόλο ενός πολιτικού σταρ που δίνει γραμμή στην κυβέρνηση σε κρίσιμες στιγμές. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο κ.Μπαλτάκος, την περίοδο που η ΔΗΜ.ΑΡ έφυγε από την τότε τρικομματική συγκυβέρνηση, είπε στους πολιτικούς συντάκτες ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν χρειαστεί, θα συνεργαστούμε και με τη Χρυσή Αυγή» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
«Αυτά τα δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Διεθνής Αμνηστία έχω να τα ακούσω από την εποχή του Παττακού. Λυπάμαι που το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει σήμερα μια μορφή που αποτελεί υβρίδιο των υπολειμμάτων της ΠΟΛΑΝ και του Καρατζαφέρη» πρόσθεσε.

ΚΚΕ: Εκτός από αντικουμμουνιστής είναι και ανιστόρητος
 
«Ο κ. Μπαλτάκος, εκτός από αντικομμουνιστής, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, είναι και ανιστόρητος. Γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κομμουνισμό, όπως αναφέρει, αλλά από ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπηρετεί και ο ίδιος ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή τους.
 
Επίσης το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι πολίτες της, «έχουν ταλαιπωρηθεί και ματώσει από τον αντικομμουνισμό, που πρεσβεύει ο κ. Μπαλτάκος και που οδήγησε σε φυλακές, εξορίες και εκτελέσεις».