Ένορκη Διοικητική εξέταση για τον ανθυπολοχαγό και αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς σε φωτογραφία εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά μαζί με άλλους χρυσαυγίτες (κεντρική φωτογραφία). Εν τω μεταξύ σε βίντεο που προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ομιλία του σε κλειστή συνεδρίαση της Χρυσής Αυγής να αναφέρει πως «αγωνιζόμαστε για να φέρουμε στην Ελλάδα» τον ναζισμό.

 
«Δεν θέλουνε λένε να έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης γιατί ξέρετε τι ακολούθησε μετά τη Βουλή της Βαϊμάρης. Εμείς αυτό αγωνιζόμαστε για να φέρουμε στην Ελλάδα», αναφέρει ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε βίντεο που κατασχέθηκε από τις αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή.
 

Όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στα χέρια των αρχών στο πλαίσιο της έρευνας για τη νεοναζιστική οργάνωση και για την για σκιαγράφηση του προφίλ των μελών της.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για μια φωτογραφία που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη, ανθυπολοχαγό των ενόπλων δυνάμεων, μαζί άλλους χρυσαυγίτες να χαιρετά νεοναζιστικά.
 
Σύμφωνα με τη ΔΤ,  πρόκειται για τον νεοναζί με το τατουάζ στην κοιλιά, στο οποίο αναγράφεται το όνομα της σερβικής εθνικιστικής και φιλοβασιλικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που έδρασε στα Βαλκάνια πριν και κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων πολέμων, Τσέτνικ.

Σημειώνεται πως μάρτυρες, πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, κατά τις καταθέσεις τους έχουν αναφερθεί σε στενή σχέση της νεοναζιστικής οργάνωσης με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία συμμετείχαν και στην στρατιωτική εκπαίδευση των χρυσαυγιτών και των ταγμάτων εφόδου.
 
Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η υπόθεση  ταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων και των σχέσεών του με τη Χρυσή Αυγή. Στο σπίτι του στρατιωτικού μεταξύ άλλων βρέθηκε και υλικό της Χρυσής Αυγής και της Χούντας, Ο ταγματάρχης καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο με ποινή φυλακίσεως 18 μηνών για παράνομη οπλοκατοχή και με 5 μήνες ακόμη για την μη ανανέωση των αδειών για τα κυνηγετικά όπλα που διατηρούσε.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εν λόγω στρατιωτικός υπήρξε πρώην εκπαιδευτής τους Κασιδιάρη, όταν αυτός υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες πως ο στρατιωτικός εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στο χειρισμό όπλων.
 
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε διατάξει έρευνα για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τον στρατό, η οποία διήρκεσε μόλις λίγες μέρες και το πόρισμα ήταν αρνητικό. «Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενέργεια στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Ads