Ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε τελετή υποδοχής νέων μέλων, περιέχει ένα από τα δεκάδες βίντεο που βρίσκονται στον σκληρό δίσκο με τα αρχεία που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια μελών και βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος και αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Στο υλικό που διαβίβασε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις ανακρίτριες περιλαμβάνεται προσηλυτισμός ανηλίκων, ναζιστική ιδεολογία, ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου με ευθείες απειλές κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος, φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτική εκπαίδευση με πραγματικά όπλα, και εμπρηστικές ομιλίες στελεχών και βουλευτών της ΧΑ κατά μεταναστών και Εβραίων, καθώς και στολές τύπου Κου Κλουξ Κλαν.

Ads

Το βίντεο δείχνει νεοσύλλεκτα μέλη της οργάνωσης να χαιρετούν ναζιστικά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και αυτός με τη σειρά του να ανταποδίδει τον χαιρετισμό.

Στο υλικό της δικογραφίας υπάρχουν επίσης φωτογραφίες με κουκούλες κατά τα πρότυπα της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, φωτογραφίες των SS αλλά και φωτογραφίες με παιδιά που διδάσκονται την “ιστορία” όπως την παρουσιάζει όμως η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ .

Σύμφωνα με το Mega, όπως φαίνεται στο βίντεο οι νεοσύλλεκτοι, παρουσία και του βουλευτή Γερμενή, ανεβαίνουν με τη σειρά στο βήμα και προχωρούν σε απανωτά κηρύγματα μίσους. Ένας από αυτούς φέρεται να λέει: «Ήρθε η ώρα να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε μέσα μας. Ο Χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς. Έχουμε πίστη και φωτιά, φωτιά που θα τους κάψει ζωντανούς».

image

Ads

Άλλος νεοσύλλεκτος Χρυσαυγίτης αναφέρεται στο πως ονειρεύεται την ημέρα που θα αναλάβει η Χρυσή Αυγή την εξουσία: «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουν. Την ημέρα της κρίσης, μακρυά από παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα τους ρωτήσουμε εάν ταλαντεύονταν δεξιά ή αριστερά, γιατί απλά θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».

Τα ντοκουμέντα προήλθαν από τους υπολογιστές και τα usb των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Μίχου και Γερμενή, τα οποία είχαν επιχειρήσει να διαγράψουν. Ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να τα εντοπίσουν και να τα επανασυνδέσουν.

image

Στα νέα στοιχεία, όπως μετέδωσε το Mega, υπάρχει και βίντεο με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, να τρώει με συντρόφους του σε ταβέρνα πριν από τις εκλογές και να τους λέει: «Λένε ότι εμείς είμαστε κακοί φασίστες ή εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Είμαστε όλα αυτά. Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο κοινοβούλιο ή να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες, αλλά να τους τελειώσουμε μια για πάντα».