«Παλιός» γνωστός του Ηλία Κασιδιάρη είναι ο στρατιωτικός που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για κατοχή παράνομου στρατιωτικού οπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον εκπαιδευτή του εκπροσώπου της νεοναζιστικής οργάνωσης, όταν αυτός υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως ο στρατιωτικός εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στο χειρισμό όπλων. 
 

Ads

Στο σπίτι του ταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων μεταξύ άλλων βρέθηκε και υλικό της Χρυσής Αυγής και της Χούντας, ενώ όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής στη σελίδα του στο Facebook έχει «φίλους» τόσο τον Ηλία Κασιδιάρη, όσο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, αλλά και άλλους στρατιωτικούς νοσταλγούς της Χούντας.
 
Ο ταγματάρχης Ιδ. Κατάκης, κατά την απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο τα ευρήματα αλλά και άτομα που τον γνωρίζουν τον διαψεύδουν, όπως σημειώνει η εφημερίδα. Οι ίδιες μάλιστα πηγές αναφέρουν στο Έθνος πως «ήταν εκπαιδευτής του Ηλία Κασιδιάρη την εποχή που αυτός υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις». Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στην ΕΛΑΣ, ο Ιδ. Κατάκης όχι μόνο έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή αλλά παρείχε και τις υπηρεσίες του στη νεοναζιστική οργάνωση εκπαιδεύοντας τα μέλη της στο χειρισμό των όπλων.
 

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται πως μάρτυρες, πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, κατά τις καταθέσεις τους έχουν αναφερθεί σε στρατιωτική εκπαίδευση χρυσαυγιτών από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε διατάξει σχετική έρευνα, η οποία διήρκεσε μόλις λίγες μέρες και το πόρισμα ήταν αρνητικό. «Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενέργεια στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.
 
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο «Έθνος της Κυριακής» πως ο συλληφθείς ταγματάρχης συμμετείχε στην επιτροπή που είχε σχηματισθεί για να εξετάσει αν υπάρχουν «σταγονίδια» στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπου και υπηρετούσε.
 
Ο ταγματάρχης αποφοίτησε από την τάξη του 1981 της Σχόλης Μονίμων Υπαξιωματικών και έχει βρεθεί σε όλες τις επίλεκτες μονάδες των Ένοπλων Δυνάμεων. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στον Βόλο, επιλέγοντας την Αγριά για σπίτι του, όπου διαμένει με την οικογένεια του. Πήγαινε καθημερινά στην «καρδιά» της Νέας Ιώνιας Βόλου, στο στρατόπεδο «Γεωργούλας», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Και ένα χαμένο Scorpion

 
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η έρευνα που κατέληξε στη σύλληψη του Ιδ. Κατάκη ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες πως στρατιωτικός στον Βόλο που έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή έχει στην κατοχή του ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion. Το Scorpion έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σε τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες και προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρχών.
 
Τελικά στο σπίτι του ταγματάρχη βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο όχι όμως και το Scorpion. Ωστόσο σύμφωνα πάντα με το Έθνος ο Κατάκης φέρεται να παραδέχτηκε πως είχε αγοράσει στο παρελθόν ένα υποπολυβόλο όπλο Scorpion. «Το είχα αγοράσει στα σύνορα με τα Σκόπια με σκοπό να το χρησιμοποιήσω για στρατιωτική εκπαίδευση. Το χρησιμοποίησα στις ασκήσεις και στη συνέχεια το πέταξα στη θάλασσα», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές, εγείροντας πολλά ερωτήματα, στα οποία η αστυνομία αναζητά απαντήσεις. 

Ads