Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να επιστρέψει στις πολιτικές εξελίξεις, αξιοποιώντας τις δολοφονίες των 2 μελών της στο Νέο Ηράκλειο: μετά την -αποτυχημένη-αιμοδοσία στο όνομα τους, προετοιμάζει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα το επόμενο Σάββατο (30 Νοεμβρίου) για τις συλλήψεις του φύρερ Μιχαλολιάκου και των άλλων ηγετικών στελεχών της, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολιτική και δικαστική σκευωρία». Την ίδια ώρα σημαντικά στοιχεία, που ενδυναμώνουν και ενισχύουν το ήδη βαρύ αποδεικτικό υλικό  σε βάρος των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για σύσταση νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, έχουν συγκεντρώσει οι εφέτες-ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες παρέλαβαν τη σκυτάλη της ανακριτικής έρευνας από τους ειδικούς ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χαράλαμπο Παπακώστα. (Διαβάστε αναλυτικά νέες μαρτυρίες και καταθέσεις που αποκαλύπτουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα οποία η Χρυσή Αυγή στελέχωνε ακόμα και με υποσχέσεις για μια θέση στο Δημόσιο) 

 
Αρχικά οι νεοναζί έκαναν την επανεμφάνισή του με συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης και προχθές σε ξενοχοδείο της Θεσσαλονίκης, ενώ μη προφυλακισμένα στελέχη της, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, με συχνές εμφανίσεις τους, επιχειρούν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα για τη Χρυσή Αυγή, απορρίπτοντας ακόμα και τις βασικές αρχές τους και τις δομές της ίδιας της οργάνωσης, όπως εξάλλου έκαναν και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.
 

Στην αιμοδοσία αυτής της εβδομάδας έλειπε το γνωστό «Μόνο για Έλληνες», το οποίο είχε αντικατασταθεί από τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης στο Ν. Ηράκλειο. Παρά τις συστάσεις των οικογενειών των δύο θυμάτων η νεοναζιστική οργάνωση επιμένει να αναφέρεται σε αυτούς, επιχειρώντας να τους εκμεταλλευτεί πολιτικά.
 
Τελικά όμως και αυτή η απόπειρα δεν ήταν επιτυχημένη καθώς συμμετείχε ελάχιστος κόσμος, κυρίως οι βουλευτές και τα στελέχη, αν και  στην επίσημη ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «τεράστια συμμετοχή». Επιπλέον αναφέρεται σε «γελοίες κυβερνητικές μεθοδεύσεις» υποστηρίζοντας πως η «χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά προσπάθησε για ακόμη μια φορά με γελοία τεχνάσματα να εμποδίσει ακόμα μία δράση» της Χρυσής Αυγής. «10 λεπτά πριν έρθουν οι κινητές μονάδες αιμοδοσίας στα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων Αθηνών και Βορείων Προαστίων, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει τα νοσοκομεία, τηλεφώνησαν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και μας ενημέρωσαν ότι τελικά δεν θα έρθουν κατόπιν άνωθεν εντολών», αναφέρει.
 
Ωστόσο η αιτία που δεν πήγαν οι κινητές μονάδες ήταν η αντίδραση των εργαζομένων των νοσοκομείων, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη νεοναζιστικό σόου. Μάλιστα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ελπίς προχώρησαν και σε 6ωρη στάση εργασίας για το προσωπικό της Αιμοδοσίας. Μετά και την αιμοδοσία η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 30 Νοεμβρίου μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Filippion για την «αποκάλυψη της άθλιας σκευωρίας».

Ads

Διαβάστε επίσης: Χρυσή Αυγή: Σε τάγματα εφόδου με υπόσχεση μια θέση στο δημόσιο

Ταυτόχρονα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής» δείχνει να ανακτά μέρος του ποσοστού που έχασε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αγγίζοντας  το 10%.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το μεγαλύτερο ποσοστό υποστηρικτών της είναι ηλικίας 35 έως 44 ετών, ενώ οι περισσότεροι ψηφοφόροι της νεοναζιστικής οργάνωσης προέρχονται, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, από τη μεσαία και ανώτερη τάξη.