Λέγοντας κατηγορηματικά «όχι» σε δεύτερες εκλογές, θέτοντας ξανά τον στόχο της αυτοδύναμης πλειοψηφίας και ασκώντας κριτική στην παλαιότερη αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μνημόνια, ο Γιάννης Δραγασάκης έστειλε τα δικά του μηνύματα εν όψει της 20ης Σεπτέμβρη.

Ads

Σε συνέντευξή του στον Real FM ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το σενάριο δεύτερων εκλογών θα πρέπει να αποκλειστεί ή να αποτραπεί επισημαίνοντας: «Διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί».

«“Οπως έχουν τα πράγματα σήμερα, θεωρώ ότι αυτό που λέμε αυτοδύναμη πλειοψηφία αντανακλά όχι έναν στενά κομματικό στόχο, αλλά μία αντικειμενική πραγματικότητα», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην πολύμηνη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη είπε: «Αυτό που τουλάχιστον εγώ βίωσα αυτούς τους μήνες, δεν ήταν μία συνήθης διαπραγμάτευση. Ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος…».

Αναφερόμενος, δε, στην αντιμνημονιακή μάχη του παρελθόντος, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε: «Με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές».

Ads