Όσοι ένοιωσαν αποστροφή με τον Κυρ. Μητσοτάκη και το επιτελικό συναπάντημα να χασκογελάνε μπροστά στα αποκαΐδια, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει και παρακάτω. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έβαλε ακόμη πιο χαμηλά τον πήχυ, ώστε να μπορούν  οι πολιτικές ρέπλικες της επικοινωνίας να τον περνούν ακόμη και μπουσουλώντας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι η άτυχη χώρα του είχε κάποιο διάστημα απώλειες 100-200 στρατιωτικών την ημέρα.

Ads

Οι απώλειες δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, αλλά χιλιάδες νέοι -ο ανθός της Ουκρανίας- να οδηγούνται στα κρεματόρια του πολέμου. Ναι, στα πλαίσια ενός αμυντικού πολέμου αλλά το μακελειό είναι μακελειό.

Μέσα σ’ αυτήν την τραγική συνθήκη, ο Ζελένσκι φωτογραφήθηκε με την σύζυγο του στο “Vogue” σε ενσταντανέ ευτυχίας. Η δε σύζυγος δήλωσε στις ΗΠΑ, από τις οποίες επέστρεψε πρόσφατα, ότι ο πόλεμος είχε ως συνέπεια να έρθουν ακόμη πιο κοντά με τον άνδρα της. Να κι ένα καλό του πολέμου, το οποίο μπορεί να μην είχες φαντασθεί και στο αποκαλύπτουν ολοζώντανο οι φωτογράφοι του “Vogue”. Η τηλεοπτική επιτυχία και η φωτογένεια του προέδρου συνεχίζονται και ενδυναμώνονται. Λες να έλθει στην μόδα και ο πόλεμος;

Το συμπέρασμα είναι ότι και η φρίκη του πολέμου μπορεί να κρύβει καλές ειδήσεις για τα λαγωνικά της επικοινωνίας. Και τί καλύτερη είδηση από την παρουσία του προέδρου Ζελένσκι και της υπέρκομψης συζύγου του στο “Vogue”… Ώρα είναι ν’ αρχίσει κι ο Πούτιν να πνίγει τηλεοπτικά δυό-τρεις τίγρεις στην καθισιά του…

Ads

Κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον πόλεμο, δεν θα συνέβαινε στις πυρκαγιές; Στης Δαδιάς την ολόμαυρη ράχη οι πύρινες γλώσσες της κόλασης κατέκαιγαν για 8η ημέρα το μοναδικό σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο εθνικό πάρκο. Μετά από 8 ημέρες πύρινου εφιάλτη, εμφανίσθηκε ο αρμόδιος για το (κατεστραμμένο) περιβάλλον υφυπουργός για να δηλώσει ότι στην Δαδιά δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Αν έκανε λίγο παραπέρα η κάμερα θα έβλεπες το ολόμαυρο τοπίο να αχνίζει απ’ τους καπνούς.

Από το μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του επιτελικού-επικοινωνιακού κράτους κατήγγειλε “τους πυροσβέστες της ξαπλώστρας”. Ο πυροσβέστης του ωτο-κιού ιδρωκοπούσε να διαβάζει τις δηλώσεις, σε αντίθεση με τους αραχτούς της ξαπλώστρας. Καλώς ήλθατε στον σκοτεινό αιώνα της προπαγάνδας με τα τόσα τηλεοπτικά φώτα!

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ