Ο Μητσοτάκης βράβευσε τον Κουρτς τον Μάιο,  με το” βραβείο ελευθερίας των ΜΜΕ”! Πριν λίγες ημέρες ο φίλος του Μωυσή Κουρτς παραιτήθηκε. Τόσο …εύστοχος ο Μωυσής!  Ο Αυστριακός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε κρατικό χρήμα για τη χρηματοδότηση στημένων δημοσκοπήσεων που εξυπηρετούσαν “αποκλειστικά παραταξιακό συμφέρον” και για την δημοσίευση άρθρων “εγκωμιαστικών προς τον πρωθυπουργό”. Προηγουμένως εισαγγελείς  είχαν εισβάλει στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στο υπουργείο Οικονομικών και σε μέσα ενημέρωσης.

Ads

Προφανώς τόσος ήταν ο θαυμασμός του Μητσοτάκη για τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Αυστρίας που όταν ήρθε στην εξουσία, τον αντέγραψε. Φυσικά στην Ελλάδα εισαγγελείς, ΕΣΡ, επιτροπές διαφάνειας κτλ το παίζουν ….κουφοί μπροστα στο όργιο παραπληροφόρησης που έχει στήσει ο Μητσοτάκης με τους Μαρινάκηδες αλλά και τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις στη χώρα. Παρά όλα αυτά τον  Μητσοτάκη τον έχει πιάσει μεγάλη τρομάρα από την εξεταστική επιτροπή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και την συνυπογραφή  όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να ελεχθούν τόσο η λίστα Πέτσα όσο και οι δημοσκοπήσεις. Και η τρομάρα του έχει να κάνει ότι υποχρεώνεται να δόσει πολιτικές απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα: Γιατί δόθηκαν τόσα εκατομμύρια κρατικό χρήμα  από την λίστα Πέτσα σε μέσα ενημέρωσης για κοινωνικά  μηνύματα την στιγμή που τέτοια μηνύματα μεταδίδονται δωρεάν. Με ποια κριτήρια μοιράστηκαν στα μέσα ενημέρωσης αυτά τα εκατομμύρια και μάλιστα δόθηκαν και σε μέσα που ούτε καν λειτουργούσαν.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για τον πανικό που έχει καταλάβει τους “αρίστους” σχετικά με αυτό το θέμα. Είναι οι σοβαρές ρωγμές που δημιουργούνται στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με την σύγκλιση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πονοκέφαλος του Μητσοτάκη είναι μεγάλος γιατί το μέτωπο αυτό ήταν ένα μεγάλο όπλο και όταν ήταν αντιπολίτευση και μετά. Με άλλα λόγια μπαίνει  σε πολιτική απομόνωση. Του έχουν απομείνει ως στηρίγματα η πλειοψηφία των συστημικών μέσων ενημέρωσης, οι ισχυρές επιχειρηματικές ελίτ που πλουτίζουν συνεχώς σε βάρος των εργαζομένων και οι παρατρεχάμενοί τους, η ακροδεξιά κουστωδία και κάποιοι ελάχιστοι από το πολιτικό κέντρο και την δεξιά σοσιαλδημοκρατία  που ψάχνουν την ευκαιρία  να  πλαισιώσουν τον Μωυσή.

Σε κάθε περίπτωση η εξεταστική επιταχύνει τη φθορά του Μητσοτάκη και των “αρίστων”. Η ανυποληψία των περισσότερων συστημικών μέσων είναι τέτοιας έκτασης που δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά αν είναι τελικά “όπλα” του Μητσοτάκη ή έχουν μετατραπεί σε βαρίδια του.

Ads

Δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει την εξουσία ο Μωυσής. Αλλωστε ήδη  καταγράφεται σοβαρή τάση υποχώρησης της ευρωπαικής Δεξιάς σε αρκετές χώρες με πρώτη την Γερμανία και άνοδος των προοδευτικών δυνάμεων. Είναι λοιπόν φυσικό να έχουμε και στη χώρα μας μία “δεξιά παρένθεση” με την πτώση της μεταλλαγμένης ΝΔ και το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.