Ξέρετε τι είναι η ΕΑΣΕ; Εταιρεία Ανωτάτων στελεχών Επιχειρήσεων. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, αλλά τάσσεται και αυτή υπέρ του «ναι», όπως 41 επώνυμοι πολίτες, 80 διανοούμενοι, 30 καθηγητές οικονομίας, 50 άλλοι καθηγητές, σύλλογοι βιομηχάνων, ο   πρώην πρωθυπουργός Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής (ο οποίος αποκαλούσε τον Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής»), ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου Γ., ο πρώην πρωθυπουργός Μητσοτάκης που πάει και σε συγκεντρώσεις/κοσμικές συνάξεις υπέρ του «ναι», και, μαζί τους το ΠΑΣΟΚ διά των Φώφης Γεννηματά, Βενιζέλου, η ΝΔ διά των Σαμαρά, Ντόρας Μπακογιάννη, και Κυριάκου Μητσοτάκη που ανεμίζει σε τηλεοπτικές εμφανίσεις χαρτονομίσματα από το Ζιμπάμπουε (σε στυλ «…έτσι θα γίνουμε»), η ΔΗΜΑΡ κατά 66%, το Ποτάμι με τους αναρχοφιλεύθερους δεξιούς, τους ιδιότυπα αριστερούς και τους νεοδεξιούς του…     

Ads

                                                                                                                      
Και άλλοι. Από κοντά τα κατ’ επάγγελμα τρομοκρατικά τηλεοπτικά κανάλια υπέρ Ευρώπης (γενικά…), υπέρ «ναι» και υπέρ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης που είχαν αναλάβει την ίδια εργολαβία και στις διπλές εκλογές του 2012, στις ευρωεκλογές και τον Ιανουάριο, πριν πέντε μήνες. Εκσυγχρονιστές, δεξιοί, φιλελεύθεροι, βιομήχανοι, βιοτέχνες, μεγαλοστελέχη, καλλιτέχνες, αθλητές, πρωθυπουργοί, ΕΟΚκικοί, καθηγητές, εν γένει μπιέν πλασέ, σε συνύπαρξη, συνεργασία και κοινή γραμμή με τρομοκρατικά (για το αύριο, τις συντάξεις, τις καταθέσεις) πρωτοσέλιδα όχι κίτρινα αλλά μαύρα, δίνουν μάχη επικράτησης του «ναι». Επειδή κατά σατανική παγκόσμια συνθήκη ψηφίζουν οι λαοί (τα προβλήματα της δημοκρατίας …) και όχι (μόνο) οι παραπάνω πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές ελίτ, η επιχειρηματολογία των ελίτ απευθύνεται (ομαδικά και κατά ριπάς) με τρόπο βαθιά εκβιαστικό στο εκλογικό σώμα: Αν δεν επηρεαστεί από τον Σημίτη, θα πιάσει τόπο ο Καραμανλής, αν δεν πιάσει ο Καραμανλής θα πιάσουν οι πανεπιστημιακοί, αν δεν γίνει πολύ γνωστή η παρέμβαση τους θα σηκώσουν το βάρος συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, θα έρθουν από κοντά «τρέιλερ» και οι καλλιτέχνες, αν δεν αρκούν κι αυτοί τότε θα δουλέψουν τα πρωτοσέλιδα και τα τηλεοπτικά σώου τρόμου που έχουν μάλιστα επεκταθεί και σε άλλες ζώνες προγραμμάτων έτσι που να μην γλιτώνει κανείς θεατής οποιαδήποτε ώρα ανοίξει την τηλεόρασή του. Για επιρροή Σαμαρά-Βενιζέλου δεν λέμε γιατί ότι κι αν πουν ο κόσμος θα κάνει το αντίθετο επειδή θυμάται τι του συνέβη από το 2012 μέχρι τώρα.

Από κάποιον τέλος πάντων (ελπίζεται αρμοδίως ότι) θα επηρεαστεί αυτό το κοινό που τόλμησε να σκεφθεί ότι υπάρχει ζωή εκτός μνημονίων, εκτός υποταγής στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών, εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτού του κοινού δηλαδή που τολμά να μας ανοίξει δρόμους  «να γίνουμε Αλβανία» κι ας μας πάει το Διευθυντήριο σε μεροκάματο και μισθούς Εσθονολετονίας, κι ας προπονείται (όσο κι μοιάσει με ανέκδοτο) η Βουλγαρία (ίσως για να μας αντικαταστήσει) να μπει στο ευρώ!  Ίσως και να επηρεαστεί το κοινό. Κάποιο απ’ όλα τα προηγούμενα κέντρα εξουσίας μπορεί να περάσει καλύτερα τον πανικό στην ψυχή του ψηφοφόρου. 

Αλλά υπάρχει ένα απλό ερώτημα με μερικά «αν». Αν δεν τα καταφέρει; Αν δεν αποδώσει ο πολιτικοκοινωνικός επικοινωνιακός αχταρμάς  της  ευρωελίτ που νιώθει ότι απειλείται;   

Ads

Αν δεν πιάσει η χειραγώγηση;    

Αν δεν ψηφιστεί το ναι; Αν ο κόσμος επιλέξει την κατά τα κέντρα εξουσίας καταστροφή του «όχι»; Τότε, την επομένη του δημοψηφίσματος, ή και το ίδιο βράδυ, τα ίδια προβεβλημένα στελέχη της δημοσίας ζωής  που με χουλιγκανικό τρόπο  προπαγανδίζουν το «ναι», μπορεί να μιλούν για σοφή επιλογή του κόσμου που κρύβει κινδύνους αλλά είναι σεβαστή, ο λαός επέδειξε ωριμότητα κ.λ.π. Αλλά, αυτό απλώς θα τους γελοιοποιήσει.                                                    

Σημασία έχει ότι η απίστευτη, προκλητική, ανεκδήλωτη (επισήμως) έως τώρα συστράτευση, θα εκτεθεί. Και μαζί της  πολλοί που μπήκαν συνειδητά στην απάτη Ευρώπη = ευρωζώνη. Τι συμβαίνει με αυτή την απάτη. Το εξηγούσαμε το 2012 στο κείμενο που ακολουθεί:   

«Το εξουσιαστικό τραπεζικό/πολιτικό σύμπλεγμα που ελέγχει την μετασχηματισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να ταυτίσει την Ευρώπη με την ευρωζώνη, το ευρώ με την ευμάρεια, τη ζωή στην Ευρώπη με την παρουσία στην ευρωζώνη. Παραδόξως δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς από όσους διαφωνούν με το παραπάνω σχήμα ότι 

  • Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει και εκτός ευρωζώνης (από τις 27 – 28 σήμερα – χώρες μέλη της ΕΕ, οι 17 (19 σήμερα) είναι και μέλη της ευρωζώνης – οι άλλες έχουν τα δικά τους νομίσματα και μεταξύ αυτών Αγγλία και Σουηδία) 

  • Ο ευρωπαϊσμός δεν είναι σύμφυτος με το μνημόνιο

  • Δεν διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. αν κινηθεί νομισματικά εκτός ευρώ. Το δεύτερο δεν είναι προϋπόθεση για το πρώτο.

  • Η επιχείρηση ταύτισης Ευρώπης με ευρωζώνη και ευρώ είναι απλώς εργαλείο για την προπαγάνδιση της άθλιας συμφωνίας με τους δανειστές

Διαβάστε επίσης: