Κάτω αποκλειστικά από την πίεση του λαϊκού παράγοντα και τις τελευταίες μεγαλειώδεις  κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως διαβλέποντας αυτά που έρχονται, κάνουν την ύστατη προσπάθεια να σώσουν τον τσάρο δηλαδή τον ψυχορραγούντα καπιταλισμό.΄Όχι μόνο  στη γηραιά  ήπειρο αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη ανεξάρτητα από γεωπολιτικές και άλλες  αντιθέσεις. Η συνταγή  τους είναι  πολύ απλή.  Σβήσιμο από την ιστορία της περιόδου  της αναγέννησης, του διαφωτισμού, και των κοινωνικών κατακτήσεων ιδιαίτερα αυτών που εμπνεύστηκαν  από την  Οκτωβριανή επανάσταση , και επιστροφή  στο σύγχρονο  μεσαίωνα, στα ιερατεία  και στους αλχημιστές.

Ads

 
΄Ελαχε , όχι τυχαία,  η χώρα μας να βρίσκεται  στην πρώτη γραμμή αυτής της άθλιας  επιχείρησης .
 Ίσως για να τιμωρηθεί ξανά ο Προμηθέας που τόλμησε  αψηφώντας  «τους θεούς» να δώσει τη φωτιά στους ανθρώπους.
΄Ισως  γιατί ο «αντιδραστικός» Δίας θέλει να αρπάξει και να ξαναβιάσει την Ευρώπη.
 
Κάθε κυβέρνηση που είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων των ιερατείων, για να περάσουν όχι μόνο την πολιτική τους αλλά και τον ευσεβή τους πόθο να τιθασεύσουν τις λαϊκές αντιδράσεις, χρειάζεται και ένα δόγμα που πρέπει να αποδεχθεί «σιωπηλα» και «ήσυχα» ο λαός μας.
Το αξίωμα – δόγμα της κυβέρνησης  Κερένσκι είναι μια «δημοκρατική» παραλλαγή ενός σχετικά πρόσφατου δόγματος.
 
«Ελλάς – Ελλήνων – Διακονιαρέων»
 
Να είστε σίγουροι  ότι σε λίγο το σύνθημα θα μπαίνει τρέιλερ ιδιαίτερα στο Mega  και στο Skai  όπου ιδιαίτερα τελευταία  παρελαύνουν διάφοροι «εξωθεσμικοί σωτήρες» και ιδιαίτερα «δημοσιογράφοι» με προεξάρχοντα τον «σταθμάρχη» της CIA  στη χώρα μας.
 
Όμως κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος  που πολύ σύντομα θα είναι ο καταλύτης ουσιαστικών προοδευτικών εξελίξεων στη χώρα μας.
Ο λαός μας δεν είναι «πρεζόνι» για να χρειάζεται και να εκλιπαρεί κάθε τόσο για τη «δόση» του.
Πολλοί άνθρωποι καλοπροαίρετα ρωτάνε για το ποια είναι η εναλλακτική λύση και και  ιδιαίτερα ποια είναι η πρόταση της αριστεράς.
Πολλές φορές πέρα από τις αναλύσεις, τις προτάσεις και τα προγράμματα που σαφώς υπάρχουν χρειάζεται και να συμβολαιοποιούμε  και την ουσία της εναλλακτικής πρότασης, που ιδιαίτερα σήμερα δεν μπορεί να έχει προαπαιτούμενα μονοδρόμων και ιδιαίτερα ευρωμονοδρόμων.
Η σύγχρονη αναγέννηση  της Ευρώπης περνάει μέσα από την κατεδάφιση της μεσαιωνικής αντίληψης για την δήθεν ολοκλήρωσή της.
 
Η δική μας λοιπόν πρόταση έχει ένα απλό όνομα και ένα τεράστιο περιεχόμενο:
 ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ!!!
 Και βέβαια  αν καταλήξουμε να πάμε στις Κορυσχάδες  αναγκαστικά θα περάσουμε από μια πλίθινη καλύβα που θα διαβάσουμε:
 
«Εγώ, παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ   για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας και ακόμα να είμαι  πιστός και άγρυπνος φρουρός  προστασίας  στη περιουσία και το βιός του αγρότη.
Δέχομαι  προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του έθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μη το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου  και δεν γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του»
 
 
ΥΓ:  Για λόγους  ιστορικής ακρίβειας  και ισότητας όπλων  παραθέτω και τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας  στον οποίο κατά την γνώμη μου ορκίστηκε η κυβέρνηση Κερένσκι.
 
            «Ορκίζομαι εις τον θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως
                    ΕΙΣ  ΤΑΣ  ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ
 ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ   ΣΤΡΑΤΟΥ»
     Θα εκτελώ πιστώς άπασας τας ανατιθεμένας  μου υπηρεσίας και θα υπακούω  άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
      Γνωρίζω καλώς,  ότι δια μία αντίρρησιν  εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω θέλω τιμωρηθεί
                ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ»
 
 
 
 
* Ο Θανάσης Μπαρτσώκας είναι πρώην δήμαρχος της Καισαριανής