Διάβασα για το ξήλωμα του ΔΣ και της Διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ λόγω υπονοιών κακοδιαχείρισης κάποιου προγράμματος. Καλή είδηση. Ίσως τώρα να σταματήσει πια και η χρόνια κακοδιαχείριση και γελοιοποίηση της λογοτεχνίας από το επονομαζόμενο Βραβείο Αναγνωστών, το οποίο έχουν θεσπίσει εδώ και κάτι χρόνια.

Ads

Ένα βραβείο, η διαδικασία του οποίου απαιτεί την αποδοχή και την συμμετοχή “συγγραφέων” που είναι ή δέχονται να γίνουν αναξιοπρεπείς και αξιοθρήνητοι αποστέλλοντας μηνύματα στα κινητά και ομαδικά μέηλ σε γνωστούς κι αγνώστους παρακαλώντας, ζητώντας, κλαψουρίζοντας ή απλά γνωστοποιώντας πως χρειάζεται μια ψήφο το βιβλίο τους για να πάρει βραβείο.

Λογοτεχνία εναρμονισμένη με τους νόμους του γελοίου καπιταλισμού και της αγοράς. Κι όλα αυτά να εκπορεύονται από την πολιτική του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Ντροπή και αηδία. Μα έπρεπε να φτάσει η κρίση αξιών του ΕΚΕΒΙ και σε υπόνοιες οικονομικού σκανδάλου για να γίνει η παύση.

Η κρίση του πολιτισμού ποτέ δεν ήταν αρκετή για την αλλαγή πορείας αλλά πάντα μα πάντα στο τέλος οδηγεί σε κρίση οικονομίας. Και τότε γίνεται κατανοητή από τους απαίδευτους που, ως συνήθως, κυβερνούν και τους αναγκάζει να λάβουν μέτρα. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας.

Ads

ΕΚΕΒΙ συνέχεια…

Πηγή: yiannismakridakis.gr