Ελπίζω να κατάλαβαν το λάθος τους όσοι αυτούς τους μήνες που εξελίσσεται το σκάνδαλο διαρκείας των παρακολουθήσεων. μας έλεγαν να πάψουμε να ασχολούμαστε, γιατί ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται , υπάρχει μιθριδατισμός και να επικεντρωθούμε μόνο στην ακρίβεια στα τρόφιμα  και το ρεύμα .

Ads

Κάποιοι προχωρούσαν παραπέρα , λέγοντας ότι δεν τους αφορά προσωπικά και άλλοι αναπαρήγαγαν τον δεξιό   μύθο  ότι ολοι ίδιοι είναι. Από την Κυριακή όσοι δεν  είχαν καταλάβει με την υπόθεση Ανδρουλάκη Κουκάκη  την διάσταση του προβλήματος , πρέπει να κατάλαβαν ότι η αποδεδειγμένη πλέον παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ σημαίνει ένα πράγμα : ότι οιοσδήποτε μπορεί να γίνει, στόχος, αριθμός, να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί, με την υπογραφή μια κάποιας θρασύτατης εισαγγελέως τύπου Βλαχου, η προσωπική του ζωή να γίνει φειγ βολάν στα χέρια πολιτικών ή οικονομικών αντιπάλων, να τον κρατάνε εκβιάζοντας τον.

Όσοι απορούσαν για τον τεράστιο αριθμό παρακολουθήσεων, για την βιοποικιλότητα των παρακολουθούμενων έχουν τώρα την απάντηση. Μια ανεξέλεγκτη  ηγεσία έστησε μια τεράστια μηχανή πιστεύοντας ότι θα είναι πάντα στο απυρόβλητο γιατί η πλειοψηφία της ελληνικής δημοσιογραφίας καθεύδει μαζί με την  ηγεσία της  δικαιοσύνης. Και πράγματι ελέγχοντας όλους τους αρμούς της εξουσίας με πρώτο τον Τύπο , πίστεψαν οτι θα την γλυτώσουν, θα αλλάζουν συνεχώς την ατζέντα, θα αερολογούν για την σταθερότητα και θα ασχημονούν ατιμώρητα.

Όπως η Καϊλή , αγαπημένη της οικονομικής και εκδοτικής ολιγαρχίας  της χώρας, θεωρούσε οτι είναι  άτρωτη, έτσι και ο πρωθυπουργός και ο στενός κύκλος που τον στηρίζει ( κάποιο δεξιοί , ολοι οι ακροκεντρώοι και οι  μεταμελημένοι αριστεροί) πιστεύουν οτι θα την γλυτώσουν. Ειλικρινά δεν ξέρω το μέγεθος του τιμήματος  που θα καταβάλει ο Μητσοτάκης στις εκλογές . Ελπίζω να είναι μεγάλο και καθοριστικό αλλά δεν μπορεί η κάλπη να είναι ο μοναδικός γνώμονας μας.

Ads

Επειδή ένα κόμμα – και μάλιστα της Αριστεράς – έχει και παιδευτικοί ρόλο , ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πολύ καλά κάνει και κρατάει ψηλά και θα  πάει μέχρι το τέλος το ζήτημα των υποκλοπών. Γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας και με την Δημοκρατία εμείς δεν παίζουμε. Αγωνιστήκαμε για αυτήν και δεν θα αφήσουμε μια αδίστακτη φαμίλια να την καταστρέψει. Για ένα είμαι βέβαιος . Ότι αργά η γρήγορα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του Ρίτσαρντ Νίξον. Θα καταρρεύσει και η Ιστορία θα τον καταγράψει στις μαύρες σελίδες της. Και εργαλεία του, όπως η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βλαχου και άλλοι,  πολύ γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωπα με την ελληνική δικαιοσύνη όταν  ένα τμήμα της αναγκαστικά  θα αφυπνιστεί.

Υπό άλλες συνθήκες αυτά που συμβαίνουν στην χώρα με Πάτσηδες , Καϊλίδες, υποκλοπές , ακύρωση  του ΕΣΥ, οικονομική κρίση,  αστυνομική βία , αντιμεταναστευτικό μένος , θα ήταν η χαρά της Ακροδεξιάς και κάθε δήθεν αντισυστημικής και αντιευρωπαϊκής δύναμης. Έτσι έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εδώ δεν θα συμβεί γατί ευτυχώς στην χώρα υπάρχει Αριστερά. Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να υποδεχθεί και να μετασχηματίσει σε ελπίδα την αγωνία  των πολιτών. Και δεν είναι μακρυά  η στιγμή που ακόμα και αυτοί που τον πυροβολούσαν θα αναγνωρίσουν την χρησιμότητα του για την Δημοκρατία στην χώρα μας.