La Mort de Danton – O Steve, με καταγωγή από κάποια γαλλική αποικία, έχει μεγαλώσει σε ένα φτωχό προάστιο του Παρισιού. Αποφασίζει όμως να βγει από τα πρότζεκτ για μια νέα κατεύθυνση στη ζωή του. Μεγαλωμένος μες στη βία κ το έγκλημα, δεν υπήρξε κι ο ίδιος το καλύτερο πρότυπο στην κάθε μέρα της μέχρι τώρα ζωής του.

Ads

Τώρα όμως σπουδάζει για να γίνει ηθοποιός στη σχολή δραματικής, Cours Simon στο Παρίσι. Όλα πάνε καλά στην αρχή – μαθαίνει πολλά και το διασκεδάζει αρκετά – αλλά στα μέσα της τρίτης χρονιάς η ψυχολογία του έχει αρχίσει και βαραίνει επικίνδυνα. Συνειδητοποιεί το πώς τον βλέπει η κοινωνία γύρω του στην πραγματικότητα και τα όρια που θέτει γύρω του ως προς τους ρόλους που “του αρμόζουν”, με κριτήριο το χρώμα του δέρματός του…

image

Στην παλιά του γειτονιά δεν νιώθει πια άνετα, προτιμά μάλιστα να μην αναφέρεται καθόλου στη νέα του αυτή αρχή, φοβούμενος ότι θα τον παρεξηγήσουν σαν κάποιον που ξέχασε πού μεγάλωσε. Και στο θέατρο, το μόνο που του προσφέρεται είναι “ρόλοι για μαύρους”.

Ads

Ο τίτλος αναφέρεται στο ομώνυμο έργο του Georg Büchner, που έχει να κάνει με την ιδεολογική διαμάχη του Δαντόν με τον Ροβεσπιέρο, δύο ηγετικές φιγούρες της Γαλλικής Επανάστασης. Είναι μεγάλη επιθυμία του Steve, να παίξει μια σκηνή από το συγκεκριμένο έργο. Υπάρχει τρόπος για να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα;

H αληθινή αυτή ταινία, σε σκηνοθεσία Alice Diop, προβάλλεται δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους συνδρομητές του tvxs.gr (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ), υποτιτλισμένη στα ελληνικά και στα αγγλικά, και από την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετέχει στην πλατφόρμα με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ souldefinition.net. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα, υποστηρίζετε ισότιμα όλες τις παραγωγές που την απαρτίζουν.