Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο – παρωδία ενός Σλοβένου ηθοποιού που σατιρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το βίντεο μετράει μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες πάνω από 3 εκατ. προβολές αν και ο πληθυσμός της Σλοβενίας είναι 2 εκατ.

Ads

Εμπνευστής ο Κλέμεν Σλακόνγια, ο οποίος υποδύεται τον Ρώσο πρόεδρο τραγουδάει «I run this freakin’ show» και παρουσιάζει τα μεγάλα «κατορθώματα» του. Ο Σλοβένος κωμικός ιππεύει ένα άλογο γυμνός από τη μέση και πάνω, κερδίζει μια σειρά από σκακιστές, διοργανώνει «Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με 40 βαθμούς», πυροβολεί με βελάκι με ηρεμιστικό μια τίγρη, μέχρι που βγάζει και τη σημαία των Αμερικάνων από τη Σελήνη και βάζει τη ρωσική.

Ο 30χρονος Σλακόνγια, η κύρια απασχόληση του οποίου είναι στο Εθνικό Θέατρο της Σλοβενίας, ελπίζει ότι ο μεγάλος αριθμός προβολών του βίντεό του στο YouTube θα προσελκύσει χορηγούς για να υποστηρίξουν το #TheMockingBirdMan#, το σχέδιό του να υποδυθεί πρόσωπα που είναι παγκοσμίως γνωστά.

Ήδη έχει υποδυθεί τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ads

Δείτε το τραγούδι στα αγγλικά:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=t-wFKNy0MZQ]