Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες για τον Ολυμπιακό, που με σοβαρή εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση, πέρασε από το Αγρίνιο με 2-0 επί του Παναιτωλικού, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Σοβαρή σε όλο το ματς η ομάδα του Μίτσελ, που στο πρώτο μέρος δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση αλλά τουλάχιστον δεν δέχτηκε και φάσεις.

Ακίνδυνος για δεύτερο σερί ματς, όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη εβδομάδα, ο Παναιτωλικός που δεν έχει δεύτερο φορ, αφού είναι τιμωρημένος ο Καρέλης.

Αποχώρησε τραυματίας ο Σωκράτης, επέστρεψε ο Φορτούνης που μπήκε αλλαγή στο φινάλε, ενώ έκανε ντεμπούτο στην Super League με τους Πειραιώτες ο Πασχαλάκης.

Ads

Στους 17 βαθμούς ο Ολυμπιακός πλέον, στους 11 παρέμεινε ο Παναιτωλικός.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Στεργιάκης στην εστία και οι Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης στην άμυνα. Μλάντεν, Μάρτενσον στα χαφ και οι Ντίας, Σενγκέλια, Μόρσεϊ στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Κολοβός ήταν σε ρόλο επιθετικού.

Ίδια διάταξη και για τον Ολυμπιακό από τον Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, με τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Εμβιλά, Χουάνγκ οι δύο χαφ, με τους Μπιέλ, Μασούρα, Χάμες να εναλλάσσονται στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Μπακαμπού ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Μπάλα και χώρο στον Παναιτωλικό έδωσε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα, θέλοντας να προσπαθήσει να τον «ανοίξει». Για δεύτερο σερί ματς οι Αγρινιώτες ήταν οργανωμένοι, με πολύ μικρές αποστάσεις στις γραμμές τους και μηδαμινά ρίσκα, προσπαθώντας την ίδια ώρα με την ταχύτατη μεσοεπιθετική τους γραμμή να χτυπήσει στην κόντρα όπως με τον Μόρσεϊ.

Μετά το πέρας του τετάρτου, η ομάδα του Μίτσελ άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο και να φωνάζει, μάλλον δικαιολογημένα, για πέναλτι στο 19’ όταν ο Σενγκέλια πρώτα βρήκε με το πόδι τον Ρέμπτσουκ εκτός περιοχής αλλά αμέσως μετά τον τράβηξε μέσα σε αυτή. Παρόλα αυτά, διαιτητής και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το ματς.

Ο Χάμες ήταν ξανά κεφάτος, προσπαθούσε να φτιάξει τους συμπαίκτες του αλλά την ίδια ώρα τους έβλεπε να τα… χάνουν. Ο Σωκράτης είχε δύο καλές στιγμές, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, με τον Μπιέλ να σπαταλά την τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους για τους Πειραιώτες. Ήταν το 43ο λεπτό με τη σέντρα του Μασούρα να είναι ακριβείας για τον Ισπανό, ο οποίος έκανε «τσαφ» από τη μικρή περιοχή.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, με τον Μπιέλ να διώχνει από νωρίς το άγχος και να ξεκλειδώνει τον αντίπαλο. Χάμες-Μπακαμπού συνδυάστηκαν στο 50΄, η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος από πολύ δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή έπιασε απίθανο πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι δίχτυ για το 0-1.

Πέντε λεπτά μετά ο Μασούρας βρήκε δίχτυα αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε και σωστά καθώς ήταν εκτεθειμένος, με τους δύο προπονητές να μπαίνουν στη συνέχεια στην εξίσωση και να προσπαθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι, ενώ κρατούσε τον Παναιτωλικό μακριά από την εστία του Πασχαλάκη. Για να έρθει στο 82ο λεπτό ο Βαλμπουενά να πάρει την πάσα του Χάμες, κάνοντας πρώτα την ενέργεια και μετά το υπέροχο τελείωμα για να γράψει το 2-0, «κλειδώνοντας» το τρίποντο για τους Πειραιώτες.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (67’ Λιάβας), Κορνέλιους, Μλάντεν (83’ Φλόρες), Χουχούμης, Λάρσον, Μάρτενσον, Χόρχε Ντίας (67’ Ντουάρτε), Κολοβός, Μόρσεϊ (75’ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (83’ Χατζηθεοδωρίδης)
 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλος (72’ Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (88’ Φορτούνης), Μπιέλ (88’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (72’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (53’ Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ Ρέινχαρντ (Αν. Αττικής), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)
VAR: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
AVAR: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)