Περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εν μέσω των επιπτώσεων από τις πλημμύρες οι οποίες πλήττουν σχεδόν 30 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ads

Σύμφωνα με τον Μαουρίτσιο Τζουλιάνο, εκπρόσωπος του Γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Οcha), ο κίνδυνος αφορά σε ασθένειες όπως η διάρροια, η δυσεντερία αλλά και η ηπατίτιδα Α και Ε, όπως και ο τυφοειδής πυρετός. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να προσφέρει προήθεια σε 140.000 ανθρώπους σε περίπτωση επιδημίας χολέρας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας έχει αναφέρει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα», πρόσθεσε.

Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περίπου το 1/4 της χώρας που εκτείνεται σε 800.000 τετρ.χλμ και στο οποίο ζουν 167 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει πληγεί από τις πλημμύρες των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Μετά τις φονικές κι εκτεταμένες πλημμύρες, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει μία βοήθεια 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του Πακιστάν.

Ads

Διαβάστε επίσης: Δραματική έκκληση ΟΗΕ για το Πακιστάν