Τα 126 εκ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές του Δήμου Θεσσαλονίκης προς προμηθευτές, δάνεια τραπεζών, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδήμαρχου Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Ads

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση» δήλωσε ο κ. Καπόν σε ενημέρωσή του προς τους δημοτικούς συμβούλους, προσθέτοντας ότι η απουσία «ολοκληρωμένου συστήματος μηχανοργάνωσης» δεν διευκολύνει τη συλλογή των στοιχείων. Πάντως τα όσα έχουν ήδη ανακαλυφθεί έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. Ανάμεσα σε αυτά είναι η μη ύπαρξη λογιστηρίου στο δήμο, η αδυναμία ισολογισμού, η μη ύπαρξη διπλογραφικού συστήματος και η έλλειψη παρακολούθησης των αποθηκών.

Από το σύνολο των χρεών τα 34 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε χρέη προς τους προμηθευτές και τα 43 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από την Τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον ο δήμος χρωστάει 7,1 εκ. ευρώ προς την εφορία από υπόθεση υπεξαίρεσης, 22 εκ. ευρώ από φορολογικές παραβάσεις και 20 εκ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και την κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, στην σημερινή πρώτη του συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση.

Ads

«Θα πρέπει να δούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς με άλλη αντίληψη. Να κάνουμε την πόλη μια δυσάρεστη κατάσταση για το αυτοκίνητο» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου μέλη της Ένωσης Πολιτών «Επιβάτες Θεσσαλονίκης».