Ένοχος για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, κρίθηκε ο πρώην νομάρχης Λασιθίου. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε τα εν λόγω αδικήματα.

Ads

Το δρόμο για την φυλακή  πήρε ο πρώην (διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος κατείχε αργότερα και διοικητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης, όπως αναφέρεται στο cretalive.gr.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η πρώτη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την χρονική περίοδο από 1 Φεβρουαρίου 2002 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004. Στο επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος είχε την ιδιότητα του προϊσταμένου του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης .

Ads

Φέρεται να μην είχε καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της Περιφέρειας και αντ’ αυτού να ιδιοποιήθηκε τα επιμέρους ποσά, που αθροιστικά ανέρχονταν σε 196.302 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο κ. Βασιλείου ήταν ο μόνος αρμόδιος να αναλαμβάνει από την Α’ ΔΟΥ, στην αρχή κάθε μήνα, τα ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων προς το ΙΚΑ και άλλα ταμεία και στη συνέχεια να καταθέτει τα ποσά των εισφορών σε ειδικό λογαριασμό, που είχε ανοιχτεί από την Περιφέρεια σε συγκεκριμένη τράπεζα.