Από χθες 9 Ιουλίου και μέχρι την Κυριακή 11 Ιουλίου θα παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται στο Άλσος Γουδή. Φέτος το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έχει έντονο και το στοιχείο της οικονομικής κρίσης, με κεντρικό σύνθημα: «Δεν είναι οι μετανάστες οι εχθροί μας, εχθροί μας είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας!».

Ads

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ καλούν τον κόσμο σε «μια καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε μετανάστες και αντιρατσιστές, αλλά και σε όλους εκείνους που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική πολιτική που λεηλατεί τις ζωές των πολλών, προκειμένου να σώσει τους λίγους και εκλεκτούς υποστηρικτές της».

«Στην καρδιά της Αθήνας, στο Άλσος Γουδή, και μέσα στο πρωτόγνωρης βαρβαρότητας οικονομικό πλαίσιο που εξαναγκαζόμαστε όλοι από δω κι εμπρός να ζήσουμε, για 15η χρονιά έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες στήνουμε και πάλι την πιο μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης, μια γιορτή στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν 15.000-20.000 άτομα».

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, όπως οι Les Skartoi, Skaribas, Dustbowl και Deus Ex Machina (Παρασκευή 9 Ιουλίου), MC Yinca, The Boy, Μιχάλη Δέλτα, οι Chicks on Speed (Σάββατο 10 Ιουλίου), Salonumuz Klimalidir, Εncardia, Θανάση Παπακωνσταντίνου (Κυριακή 11 Ιουλίου), συγκροτήματα δεύτερης και τρίτης γενιάς σε ρυθμούς Ηiphop, rock, grunge από τους Kurorat Fiks, Familia Ideale, Le blonc, Κ. Παράξενoς, D.J Theo, Minus One, Fried Rice και The U.N. Band, ενώ καθημερινά θα στήνεται και το γνωστό πλέον ρεμπέτικο γλέντι.

Ads

Μεταναστευτικές κοινότητες και οργανώσεις θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους με πολυφωνικά συγκροτήματα όπως οι Rodina από τη Βουλγαρία, με παραδοσιακή μουσική από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπανγκλαντές DOEL, με μουσικές της ανατολής από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν, από τους Κούρδους της Συρίας Koma Hawar και από την Παλαιστίνη, με μουσικοχορευτικά σχήματα από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και τα παιδάκια από την Κοινότητα της Τανζανίας, με Reggae από τη Νιγηρία από τους Natural Sound Revival

Παράλληλα προσφέρονται φαγητά από κάθε γωνιά της γης, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές video και ταινιών.

Ακόμη πραγματοποιούνται συζητήσεις για «την παγκόσμια κρίση, τη δικτατορία του ΔΝΤ, την Ευρώπη-φρούριο, το ρατσισμό και την ακροδεξιά βία, τα εργασιακά δικαιώματα και την ανάγκη κοινής οργάνωσης και αγώνα των ντόπιων και ξένων εργαζομένων, το παλαιστινιακό, τους πολιτικούς κρατούμενους, τα ναρκωτικά, την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων και τη σχέση αθλητισμού-ρατσισμού».